Sørnett

- Det er nok mange som skal fri idag!

Giftering og forlovelsesring fint oppstilt i en nydelig eske. Foto: Irene Kjetland

Giftering og forlovelsesring fint oppstilt i en nydelig eske. Foto: Irene Kjetland

Daglig leder av Gullfunn, Linda Jacobsen forteller at det er mange som kjøper forlovelsesringer hos dem i forbindelse med valentinsdagen.

Publisert:

Valentinsdagen blir også kalt kjærlighetens dag, og er mest utbredt i Vest-Europa og USA. For mange er dette dagen for roser, sjokolade og søte kort til noen man er glade i. For andre er valentinsdagen en gylden mulighet til å stille

kjæresten det største spørsmålet av alle - vil du tilbringe resten av livet ditt med meg?

Merker oppgang i salget rundt Valentinsdagen
Linda Jacobsen (54) forteller at de har både gifteringer og forlovelsesringer på tilbud i forbindelse med valentine. Smilende viser hun frem både eske og ring, og legger med et kort man kan gi sammen med gaven.

Videre sier Jacobsen at det er mange som har kjøpt både forlovelsesringer og gifteringer den siste uken.

-Det er nok mange som skal fri i dag, ler hun.

For mange holder det med en blomsterbukett
Anne-Cecilie Drangsholt-Berntsen er daglig leder ved Camillas blomsterdesign på Sandens kjøpesenter. Hun forteller at valentinsdagen er en av de største dagene i året, og at det er stor pågang på ettermiddagen og kvelden.

[img205369_2LS]


  • - Noen bruker jo faktisk 2000 kr på roser på valentines, forteller Drangsholt-Berntsen med et bredt smil om munnen. Hun forteller at etterspørselen av roser er enorm, og at prisene derfor blir justert opp. Likevel er det mange som handler hos Camillas blomsterdesign.

- Mange kjøper faktisk også blomster til en god kollega eller en venn, og det er veldig koselig å se. Det har forandret seg de siste årene, forteller hun.

 

 

[img205369_3LF]

Noen velger tulipaner over roser
Blomsterforhandler Tormod Olsen (64) står ute i kulda på torvet og selger blant annet tulipaner. Han forteller at folk ofte kjøper tulipaner i stedet for roser i forbindelse med valentine.

Tormod sier at fordi valentinsdagen er på en fredag i år, merker han ikke like mye oppgang på salget av blomster.

- Folk kjøper tulipaner i helgene uansett!

[img205369_4LF]

Fortsatt utvikling i Skandinavia
Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en feiring av kjærligheten og romantikk. Feiringen oppsto på slutten av 1500- tallet da man mente at fuglene begynte å pare seg på denne dagen.

I USA har kommersialiseringen av denne dagen kommet svært langt. I 2015 ble det solgt valentinsprodukter for antageligvis 18,9 milliarder dollar, noe som tilsvarer hele 144 milliarder norske kroner. Det er en fortsatt utvikling av valentinsdagen i Skandinavia og i Norge ble det derimot omsatt produkter for rundt 255 millioner kroner. Ifølge Dagbladet er det 70 prosent av dem som er i parforhold som ignorerer valentinsdagen.