Sørnett

- Det er stort å bli nominert

Sprangrytter Pål Flam. Foto: Privat

Sprangrytter Pål Flam. Foto: Privat

Lørdag skal Sørlandets største ildsjeler, navn og prestasjoner hedres, under Idrettsgalla Sør.

Publisert:

Et bredt spekter av store idrettsnavn vil trå inn i Sør Amfi, Arendal lørdag kveld. Sørlandet har en god gryte med idrettsnavn og team som bemerker seg stort både nasjonalt og internasjonalt. Dette er ikke bare en dag for å hedre utøvere, men også en kveld for å hedre alle som står bak og gjør idretten mulig.

Nominert svømmer

Sørlendingen Dennis Aateigen er en av tre utøvere som er nominert til prisen "Årets unge mannlige utøver. Aateigen er rangert som nummer én i sin klasse i Norge. I sommer debuterte han internasjonalt i Nordisk ungdomsmesterskap og fikk en flott fjerdeplass. Han oppnådde også sølv i senior-NM,og har også tatt medaljer i alle mesterskap han deltok i denne sesongen.

- Jeg syntes det er kjempe gøy, og ikke minst stort å bli nominert, sier Aateigen.

[youtube]https://youtu.be/xCWv89_r4lA[/youtube]

 

Sprangrytter Pål Flam er en av sørlandets store navn som er nominert til prisen "Årets mannlige utøver" Flam er en av fem utøvere i Europa som er tatt ut til Young Riders Academy, et program som er med på å hjelpe utøvere til å bli profesjonelle ryttere. Flam har vunnet gull i U21-NM denne sesongen, samt vunnet Drammen Grand Prix. Han har også lag-gull i Nordisk mesterskap.

- Kjempestort å bli nominert, og ikke minst bli lagt merke til blandt så mange idretter som dominerer. Hestesporten er ikke så stor i Norge, så derfor ekstremt hyggelig å bli lagt merke til, sier Flam.

 

Årets idrettssjel

Frivillige er en stor del av idretten, og denne kvelden er også en dag for å gi heder og ære til alle som står bak hver enkelt utøver. Under idrettsgallaen Sør vil det bli gitt ut en pris "Årets ildsjel" som vil bli stemt frem av folket.

 

- Må løftes på gullstol

- Frivillige må vi løfte på gullstol, og dette er en anledning til å løfte dem fram.  Uten frivillighet er idretten død. Jeg synes vi i mange sammenhenger setter altfor lite pris på de frivillige. Den som vasker drakten, den som står i kiosken, og den som trener. Derfor har vi denne prisen, sier Terje Larsen, daglig leder i Vest-Agder Idrettskrets til Fædrelandsvennen.

Prisene som skal deles ut under gullkvelden er:

"Årets kvinnelige utøver"

"Årets mannlige utøver"

"Årets idrettslag"

"Årets lag/team"

"Årets unge mannlige utøver"

"Årets unge kvinnelige utøver"

"Årets trener"

"Årets forbilde"

"Årets funksjonshemmede utøver"

" Årets bedriftsidrettspris"

" Årets ildsjel"

Idrettsgalla Sør holdes førstkommende lørdag klokken 19:00 i Sør Amfi, Arendal.