Sørnett

-Det viktigste er at vi får gitt dere de studiepoengene vi har lovet

Mai Nina Tomstad (20), Foto:Privat

Mai Nina Tomstad (20), Foto:Privat

En gjeng med pt og sosialantropologi studenter reiste på studietur til Bali. Studentene skulle bli i Bali i fire måneder, men dette gikk ikke etter planen når coronapandemien slo inn.

Publisert:

En rekke pt og sosialantropologi studenter reiste til Bali 6.februar sammen med GoStudy. GoStudy tilrettelegger studier over hele verden for studenter som ønsker å kombinere reise og studier. Studentene skulle bli Bali fra 6.februar til 29.mai, men dette gikk ikke etter planen. De måtte reise hjem igjen i midten av mars fikk de beskjed om å reise hjem igjen på grunn av corona pandemien.

GoStudy ordnet flybillettene for de fleste, men det var flere som dro hjem på egenhånd etter oppfordring fra GoStudy. Dette ble da dekket av forsikringen. Studentene har betalt 90.000kr for å studere der i 4 måneder.

-Vi var der i 6 uker og får kun tilbake 11.000kr. Vi har krav på mer. Tilbakemeldingen vi har fått fra GoStudy var mangelfull og forvirrende. Vi har full forståelse for at det var vanskelig for tilbyder av studiet, akkurat som for alle andre som ble rammet av denne coronakrisen. GoStudy førte for mange til en fordyrende returbillett, og for mange var det vanskelig økonomisk å skulle betale ytterlig kanskje 20.000kr for billett hjem. Vi har vært i kontakt med både GoStudy, lånekassen og forsikring, men alle fraskriver seg ansvaret. GoStudy har også endret kontrakten på nett etter at vi ble sendt hjem, slik at de ikke har "krav" på å stå ansvarlig for oss, Forteller Mai Nina Tomstad.

Dette har ført til at studentene måtte finne et nytt sted å bo hjemme i Norge, og betale parallell husleie med oppholdet de hadde forskuddsbetalt for. Flere av studente er rasende på dette.

-Har diskutert med de på mail. Vi må ha forståelse for at de skal lønne lærere og det ene og det andre, Sier Fredrik Wold.

-Synes at det ikke er riktig at mange av oss skal sitte igjen med et lån på 80.000kr på grunn av dette. Vi fikk 5 til 6 uker av denne studieturen, og betaler for 4 måneder. Noen burde ta mer ansvar, og ikke legge alt på en gjeng ungdommer, Sier Nikoline Westhagen.

-Vi er i den fasen i livet der de pengene kan være avgjørende for lån og hus osv.

Videre forteller Nikoline at da hun landet i Norge at situasjonene ble enda verre for henne.

-Jeg hadde ikke noe sted å bo da jeg kom hjem, på grunn av at jeg sa opp leia. Jeg kunne ikke bo hos familiemedlemmer på grunn av smitte heller. Måtte leie sammen med noen, og måtte skaffe mg jobb for å ha råd til å betale tilbake. Fikk heller ikke fullført studiet fordi jeg jobber mye for å kunne betale tilbake alt dette. Er i Minus nå, og kjedelig å ikke kunne dra på ferie i Norge i sommer sammen med familie og venner, Sier Nikoline.

GoStudy har svart studentene på mail, men de har ikke kommet med en endelig beslutning angående denne saken.

-Det viktigste er at vi får gitt dere de studiepoengene vi har lovet, slik at dere kommer gjennom studiet så lite skadeligt som mulig. Det er utrolig kjedelig at dere som var studenter dette semesteret skulle bli rammet av denne pandemien og få et kortere opphold enn planlagt. Vi kan ikke klandres for dette, men heller jobbe mot at dere skal få refundert så mye som mulig, Skriver dagligleder for GoStudy.

GoStudy har ikke svart på henvendelsene fra sørnett avis om en kommentar angående dette.