Sørnett

Det vil alltid være personer som ikke liker det jeg gjør!

Einar Øgrey Brandsdal, Gründer av BliVakker. Foto: Johan P. Bredesen

Einar Øgrey Brandsdal, Gründer av BliVakker. Foto: Johan P. Bredesen

Einar Øgrey Brandsdal står bak store bedrifter som BliVakker og Netthandelen, og er en kjent skikkelse i Norge. Nå har han engasjert seg i IK Start ved å kjøpe 2000 sesongkort gjennom Blå Kors. Dette har skapt reaksjoner hos noen.

Publisert:

Einar Øgrey Brandsdal har alltid vært over gjennomsnittet interessert i sport og da spesielt i IK Start, og når han nå flytta hjem til Norge, følte han tiden var der for å skulle engasjere seg for klubben i sitt hjerte. Spørsmålet var bare hvor mye skulle han engasjere seg, og hvordan?

-Jeg har alltid fulgt Start, men har vært litt lunken de siste årene med tanke på at veldig få ting har vært på stell, og det har vært mye kluss i og rundt klubben. Da Terje Marcussen kom inn i klubben ble jeg tidlig spurt om jeg kunne tenke meg å være med som investor. Jeg kjente jeg hadde lyst til å være med. Jeg visste ikke hvorfor eller hvordan, men etter et par møter med Terje poppet ideen som et samarbeid mellom oss, Start og BlåKors ned i hodet mitt.

-Jeg liker gøye mennesker, og Terje Marcussen er gøy. Jeg følte at dette var et bra tidspunkt for å engasjere meg i Start.

Brandsdal kontaktet kjapt Arvid Solheim i BlåKors for å høre hva hans tanker var om dette. Solheim var automatisk gira på ideen, og det samme var Marcussen og Start. Ønske om å kunne hjelpe Start, og samtidig de økonomisk svake i Kristiansand, var en sterk grunn til at Brandsdal ville gjøre det på denne måten.

-Jeg tenkte dette kunne være en vinnvinn-situasjon for både Start og BlåKors, i tillegg til at jeg gjennom bedriftene mine har samarbeidet med Blå Kors i 10 år med diverse ressurser, men ikke på denne måten før.

Det hele endte opp med at Brandsdal, gjennom Blå Kors kjøper 1000 sesongkort på Sør-Arena i 2 sesonger. Dette vil gi en estimert verdi på rundt 4,5 millioner kroner inn til Start.

Brandsdal var usikker på om han ville være anonym om denne gaven, men etter litt samtaler med flere ansatte, og mye skriverier i sosiale medier, kom de fram til at det ikke var vits å være anonym.

Blandede reaksjoner

Brandsdal var en aktiv skikkelse under kommunevalget 2019 i Kristiansand, og har hatt noen uttalelser som flere har reagert på. Han har også vært med å promotere diverse saker gjennom kanalen Sørlandsnyhetene som er en publiseringsplattform som har vekt reaksjoner hos mange sørlendinger. Brandsdal forventet at det ville være noen negative reaksjoner for gaven, men det er ikke noe han tar til seg.

-Jeg hadde en mistanke at uansett hvordan jeg vrir og vender på det, så ville ikke den gjengen som fortsatt er irritert på meg for kommunevalget like at jeg kom med denne gaven, sier Brandsdal. Han legger til at dette likevel er personer som alltid har vært uenig i alt han gjør.

Han har selv ikke lest de negative reaksjonene som kom i etterkant, men det er noe han aldri gjør, da han kun blir irritert av det og ikke orker å bruke energien sin på det.

Flyttet hjem

Brandsdal bodde i USA sammen med familien sin fram til forrige uke da han flyttet hjem igjen til Norge, da de ikke fikk fornyet visumet sitt.

-Hadde du engasjert deg i Start hvis du hadde blitt boende i USA?

-Det tror jeg ikke hadde blitt aktuelt. Det hadde blitt alt for fjernt for min del, så det at vi flytta hjem til Kristiansand var en viktig faktor for dette engasjementet.

Brandsdal kjenner til at det er flere bedrifter på Sørlandet som nå har blitt inspirert av denne type gave, og vurderer å gjøre noe lignende for IK Start og Kristiansand som by.

Det har ikke lyktes å komme i kontakt med IK Start.