Sørnett

Dopingtester fitnessutøvere

Anders Solheim, daglig leder Antidoping Norge. Foto: Antidoping Norge

Anders Solheim, daglig leder Antidoping Norge. Foto: Antidoping Norge

Antidoping Norge foretar dopingkontroller på fitnesskonkurranser og treninger i 2015 og 2016. De mener at dette er et risikoutsatt miljø.

Publisert:

- Vi jobber for rene idretter og rene treningsmiljø, og mener det er viktig at vi tester innen alle idretter, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge.

Norges Kroppsbygger og Fitnessforbund er ikke medlem av Norges Idrettsforbund og får derfor ikke midler til dopingkontroller.

Det er Antidoping Norge som har tatt initiativ til dopingkontrollene de gjennomfører på fitness- og kroppsbyggerkonkurransene.

Det internasjonale kroppsbyggerforbundet (IFBB) er underlagt det internasjonale antidopingregelverket (World Anti-Doping Code 2015) og må følge regelverket for testing av medlemmene sine. Norges kroppsbyggerforbund (NKF) er igjen underlagt IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness). Antidoping Norge var på NM i Kroppsbygging og Fitness i Oslo 25.-27. september og testet noen utøvere.

- Det er IFBB som får resultatene av disse testene, og som har ansvaret for hva som skjer om en utøver tester positivt, sier Anders Solheim.

IFBB må i følge reglementet i det internasjonale antidopingregelverket offentliggjøre eventuelle brudd på dopingsbestemmelsene.

- Vi ser på dette som et pilotprosjekt. Basert på utfallet vil vi diskutere med Norges Kroppsbygger og Fitnessforbund hva som blir neste steg, sier Solheim.

 

[img133485_2RS]

Håper på mer respekt

Norges Kroppsbygger og Fitnessforbund er fornøyde med at det blir utført dopingkontroller på arrangementene deres.

- Dette vil stoppe en del rykter om kroppsbygging og fitness. Forhåpentligvis vil dette gjøre at folk kan få litt mer respekt for idretten. Det er mange rene utøvere som føler seg beskyldt for å drive med noe de ikke gjør, sier Tone Opheim, president i Norges Kroppsbygger og Fitnessforbund.