Sørnett

Drop in-konserter i domkirka

Andrew Wilder er fornøyd med dagens oppmøte Foto: Jeanett Pettersen

Andrew Wilder er fornøyd med dagens oppmøte Foto: Jeanett Pettersen

- Vi satser på tilfeldig forbipasserende, sier domkantor Andrew Wilder. Hele uka arrangerer han orgelkonserter i Kristiansand domkirke.

Publisert:

Det var Andrew Wilder som tok initiativet til å arrangere Orgelfestuken, rett og slett for å vise frem det nye instrumentet sitt.

- Akkurat på denne tiden i fjor, innviet vi det nye orgelet. Da tenkte vi at vi måtte ha litt fest rundt det og derfor arrangerte vi festen i fjor. Det gikk veldig bra, så vi arrangerer en slik uke også i år, avslutter Wilder.

 

Orgellunsj

Det er andre år på rad Kristiansand Domkirke arrangerer orgelfestuke. Hele uken skal kirken fylles med orgelmusikk, med konserter på kvelden og lunsj på dagtid. Kantor Andrew Wilder er godt fornøyd med ukens første orgellunsj, selv om mye av musikken ikke er kjent for ham fra før.

- Det er deilig for staben og besøkende å komme inn og la det hele skylle over seg , sier Wilder.

 

Orgelmusikk for alle

Arrangementet er for alle da det er stor bredde i det som blir spilt. Det skal bli spilt nyere norsk og dansk kirkemusikk og det blir opptredener fra blant annet Kristiansand Domkor og Kristiansand Storband. Etter ett år med planlegging er Wilder spent på hvem som kommer for å høre.

- Konsertene er ment for de som passerer kirken. Om de så måtte være tilfeldig forbipasserende eller ansatte i kommunen, sier Wilder.