Sørnett

DS "Hestmanden" jubler over statsbudsjettet

Gjennom støtte fra statsbudsjettet kan lasteskipet nå oppgraderes.

Publisert:

Sammen får Stiftelsen Arkivet og DS "Hestmanden" 15 millioner kroner.

- Det er veldig gode nyheter, og i grunn det vi håpet på. Vi skal samarbeide med Arkivet om dette, sier Stein Torkelsen, daglig leder ved DS Hestmanden.

Overlevde 1. og 2. verdenskrig

DS Hestmanden er det eneste norske skipet som kom uskadd fra både 1. og 2. verdenskrig.

- Vi hadde statsminister Erna Solberg (H) i skipet tidligere i år og fikk veldig positive signaler. Nå håper vi at båten kan oppgraderes og få satt den på vann. I tillegg vil vi åpne den for publikum sier Torkelsen.

I statsbudsjettet står det: "Som ledd i tiltakspakken for økt sysselsetting foreslås det over posten Nasjonale kulturbygg bevilgning av 15 millioner kroner til Vest-Agder-museet til oppgradering og sjødyktiggjøring av skipet D/S Hestmanden".

Arkivet fornøyd

I går snakket Sørnett med Audun Myhre, direktør ved Stiftelsen Arkivet. Han kunne fortelle at om det ble støtte så blir det ombygging av lokalene. De planene blir nå realitet.  Myhre var godt fornøyd med dagens foreslåtte statsbudsjett.

- Det er anerkjennende at vi får denne støtten, forteller han begeistret til Sørnett minutter etter at budsjettet ble lagt frem.

Arkivet har kjøpt nabobygget sammen med Røde Kors i Vest-Agder. Arkivet skal nå bygge disse lokalene sammen for å øke satsingen.

Beløpet skal gå til en ombygning av Stiftelsen Arkivet, som holder til i de gamle Gestapo-lokalene fra 2. verdenskrig i Kristiansand. I fjor mottok Stiftelsen Arkivet 8,7 millioner til sitt arbeid fra statsbudsjettet.