Sørnett

Du kan fortsatt sove ute

Ordfører, Jørgen Kristiansen (KrF), støttet ikke Vidar Kleppes forslag. (Foto: Henrik Risdal)

Ordfører, Jørgen Kristiansen (KrF), støttet ikke Vidar Kleppes forslag. (Foto: Henrik Risdal)

Det ble hett på talerstolen da Vidar Kleppe foreslo at Kristiansand skulle følge Oslopolitiets forslag om totalforbud mot overnatting ute i tettbygde strøk. Men demokraten ble nedstemt 41 mot 12.

Publisert:

- Jeg snakker ikke om russen eller de som er ute å koser seg i Baneheia. Men når jeg får brev og telefoner om at innbyggerne i Kristiansand blir fulgt inn Domkirken og veskene blir forsøkt tømt, så føler jeg at jeg må handle, forteller en engasjert Kleppe fra talerstolen.

Dette var demokratens klare uttalelse under Kristiansands bystyremøte onsdag kveld. Han ba fungerende ordfører, Jørgen Kristiansen (Krf), om å ta stilling til hans interpellasjon. Ordføreren var klar i sin sak, og kom med to svar til dette. Han fortalte fra talerstolen at dette var et politisk spørsmål, og det kunne vedtas av bystyret. Men han mente at dette ville ramme for mange uskyldige og ville derfor personlig ikke innføre forslaget.

Flere støttet ordføreren

Det var ikke bare ordførerne som  var negativ til Kleppes interpellasjon. De andre partiene meldte også sine meninger fra talerstolen.
- Aggressive tiggere har alltid vært uønsket, men det er hjelper ikke å kriminalisere det, sier Ellen Rudnes (Rødt). Og utdyper at tidligere lovforslag ikke har hjulpet.

Eva Kvelland (V) påpeker at det er 40 til 50 personer av de over 80 000 innbyggerne i kommunen som faller innenfor Kleppes forslag.
- Det er ikke vits å bruke så mye tid på denne saken når det angår så få, uttaler Kvelland.

Arbeiderpartipolitikeren Terje Næss argumenterte med at uteliggerne har opplevd undertrykkelse og vold og at politikerne derfor burde være på deres side.[faktaboks]

 Gir seg ikke

Kleppe sier det er merkelig at Høyre støtter dette forslaget i Oslo, mens de her i Kristiansand stemmer i mot.
- Nok en gang ser vi at det er forskjell på et parti i Kristiansand og det samme partiet sentralt, avslutter demokraten.
Til tross for avslaget skal han fortsette å kjempe for sin sak.