Sørnett

Eksamensforestillingene er i gang

Alene på scenen: Thomas Lien spiller rollen som seg selv. Foto: Privat

Alene på scenen: Thomas Lien spiller rollen som seg selv. Foto: Privat

Eksamen står for tur blant tusenvis av studenter i Kristiansand. For Thomas Lien innebærer dette å stå alene på scenen i Kilden for å fortelle om kroppen sin.

Publisert:

Studenter fra Fakultet for Kunstfag ved UiA har til sammen 108 eksamensforestillinger i to uker fremover. Som en del av hans masterprosjekt i kunstfag, skal Thomas Behrendsen Lien ha forestillingen, «Kroppen min vol. 1» i Kilden på onsdag.

Hver eneste søndag står Lien på scenen på Charlies Bar i Kristiansand. Dette gjør han sammen med resten av improvisasjongruppen Bare Flaks, og i juni runder de sin hundrede forestilling. Men sommerfugler i magen blir det likevel i

forkant av forestillingen på onsdag.

- Imodium, altså magetabeletter, er jeg nødt til å ta før jeg skal på scenen, også denne gang. Å måtte være meg selv i stedet for bak en maske, blir jeg ganske nervøs for. Men jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg, sier en spent Lien.

For det å spille seg selv, er noe nytt for humoristen.

- Forestillingen handler om meg selv. Jeg setter fokus på det media mener er en vakker kropp. Jeg går ut i fra egne tanker og min egen kropp, så det blir veldig personlig, men også humoristisk, sier han.

- Mye trykk på forestillingene

Øystein Nerland Flemmen er konsulent ved fakultetet for kunstfag i UiA, og forteller om høyt oppmøte på eksamensforestillingene.

- Vi ønsker å dra så mange som mulig til forestillingene, og det blir ofte mye trykk. I fjor var det en konsert på Kick Scene som dro hele 800 publikummere. På Alladin var det fullsatt i hele går, sier en entusiastisk Flemmen. Vi ønsker å vise frem det høye nivået blant studentene, forteller han videre.

I følge Flemmen vurderes forestillinger og konserter som en muntlig eksamen, hvor sensor og faglærer bedømmer prestasjonene, men at dette til forskjell dreier seg om praktisk utøvelse. Studentene byr på alt fra klassisk musikk, rytmisk musikk, teater og visuell kunst.

[img128935_2RS]

Folksom sal

Intimsalen på Kilden, hvor Liens forestillingen finner sted, rommer hundre personer. 90 personer har så langt meldt seg på arrangementet på Facebook.

-  Jeg er veldig glad for at folk har troen på meg. Jeg er veldig fornøyd med å kunne bruke Kilden, sier Lien.

Fortsettelse følger

- Selv om det er en skoleoppgave, fokuserer jeg først og fremst på å levere en interessant forestilling. Jeg har jobbet med dette en stund, og jeg har nå kuttet ned til rundt 30 minutter med materiale. Om 9 måneder skal jeg fremføre del to av forestillingen, så en oppfølging av denne forestillingen kommer, forteller Lien.