Sørnett

En av disse blir Agders nye politimester

Fire kandidater er aktuelle for å bli politimester i Agder.

Fire kandidater er aktuelle for å bli politimester i Agder.

To kvinner og to menn står på søkelisten.

Publisert:

Følgende har søkt på jobben som politimester i Agder.

Kirsten Marie Lindeberg (61), politimester, med postadresse i Grimstad.
Kathinka Mohn (55), avdelingssjef, med postadresse i Oslo.
Erik Nødset (36), manager, med postadresse i Oslo.
Ketil Juul Olsen (49), eier/daglig leder, med postadresse i Tveit.

Kandidatene ble offentliggjort av Politidirektoratet i dag. Direktoratet synes alternativene er gode.

- Vi har et godt søkergrunnlag å gå videre med. Det er selvfølgelig mange sterke søkere fra dagens politimesterkorps, men også gode kandidater som ikke er politimestere i dag, sier HR-direktør i Politidirektoratet, Karin Aslaksen i en offentliggjøring.

- Svært viktig oppgave

De aktuelle kandidatene har en stor jobb foran seg, forteller Politidirektoratet i pressemeldingen: "Politimesterne som skal lede landets 12 nye politidistrikter får en svært viktig oppgave. De skal gjennomføre nødvendige endringer i norsk politi, og sikre at Norges befolkning får en enda bedre polititjeneste enn i dag"

Det er flere ferdigheter som kreves for å få jobben, hevder Aslaksen.

- Politiet trenger motiverte toppledere som virkelig brenner for politiets samfunnsoppdrag. De må ha erfaring fra å gjennomføre endringer, og de må være gode til å lede både folk og fag, mener Aslaksen.

Ønsker kjønnsbalanse

At det er like mange kvinner som har meldt sin interesse for jobben som menn ser Politidirektoratet positivt på. I de kommende ukene venter intervju for Lindeberg, Mohn, Nødset og Olsen for å kartlegge hvem som er best egnet til jobben.

- For å skape gode resultater trenger vi ledere med bred erfaring og tung faglig kompetanse. I den nasjonale ledergruppen jobber vi også målrettet for å oppnå en god kjønnsbalanse, sier Karin Aslaksen.