Sørnett

- En idrett som passer for alle

PRESIS: Ole Brunes Stakkeland er en av landets beste frisbeegolfere. FOTO: Ulrik Thømt

PRESIS: Ole Brunes Stakkeland er en av landets beste frisbeegolfere. FOTO: Ulrik Thømt

Isen har nettopp smeltet og målestokken viser plussgrader på Bølgane frisbeegolfpark. Ved hull 1 møter vi Ola Brunes Stakkeland som er grunnleggeren av Sukkevann frisbeeklubb, samt en av landets fremste spillere. Vi tok en prat med ham om hvordan idretten har utviklet seg.

Publisert:

- Frisbeegolf er nå kanskje Norges mest voksende sport, det har skutt fart nå de siste fem åra vil jeg si. Det er en idrett som passer for alle. Det er kanskje derfor den vokser så mye som den gjør også. Det er en ganske lav-terskel sport. Det koster veldig lite å holde på den, man har liksom ikke noen krav til det fysiske. Det er noe alle kan drive på med, sier en positiv Ola Brunes Stakkeland.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Frisbeemiljøet i Kristiansand
Det finnes to frisbeegolfklubber i Kristiansand. Disse holder til på byens mest populære baner, Bølgane frisbeegolfpark på Eg og Sukkevann frisbeegolfpark på Sukkevann. Det finnes også mindre baner på Ansgar og Lillesand. Klubbene får flere medlemmer for hver sesong og miljøet blir bare større.

- Når jeg startet i 2012 var vi 15-20 stykker på lokale konkurranser, i dag er vi rundt 80 stykker. Vi har også flere ukentlige konkurranser, både på Eg og Sukkevann hvor alle kan komme å delta, uansett nivå, sier han.

[img173296_2LF]

- På sikt tror jeg frisbeegolf kan bli stort
Selv om ikke frisbeegolf er stort på verdensbasis i dag, har Stakkeland stor tro på at sporten skal fortsette å vokse i fremtiden.

- På sikt så tror jeg frisbeegolf kan bli stort, du ser nå at Adidas nå har kommet inn for å sponse spillere og turneringer, det gjør at flere i utlandet kan leve av det. I Finland har de nå begynt å sende det på tv og samt at de har hatt rundt 30 000 tilskuere på turneringer som gjør at det blir mer attraktivt for andre å komme inn med penger, forteller han.

Koster ingenting å spille
Det koster ingenting å bruke banene i Kristiansand, det eneste du trenger en frisbee så er du klar til å spille. Det er kanskje hovedgrunnen til veksten. - Nå bare fortsetter det å vokse, det koster ikke så mye å være med og mange har det som en hobby ved siden av andre idretter. Så jeg har tro på at sporten fortsetter å vokse de kommende årene, avslutter Stakkeland.