Sørnett

Enda en mediegigant på Snapchat

NRK Snapchat. Fotograf: Hanne Siri Midtlyng

NRK Snapchat. Fotograf: Hanne Siri Midtlyng

Publisert:

VG har lenge vært størst på Snapchat med blant annet VG Nyheter og VGTV. Nå har de fått konkurranse av en annen mediegigant.

NRK har kommet med en Snapchat-story fra NRK Nyheter denne våren. De har tidligere jobbet med NRK Newton, NRK FlippKlipp og NRL Unormal på Snapchat Shows. Nå er målet å nå et yngre og bredere publikum.

[img208682_2LM]

Ole N. Olsen, utgavesjef i NRK forteller at denne utgaven er rettet mot en yngre målgruppe, og at de forsøker å ha et ungt perspektiv på saker og temaer i disse utgavene. I dag publiserer de fem nyhetssendinger i uken.

- Vi ønsker å gi et nyhetstilbud til de som kanskje ikke benytter seg av tradisjonelle plattformer i like stor grad, samt bli bedre på temaer og saker som er aktuelle for unge mennesker.

Olsen kan fortelle at Snapchat har vært på radaren lenge, og at de begynte å jobbe med en nyhetsutgave i vinter. Utgaven på Snapchat lages av journalister som hører til direktelinjen i nyhetsredaksjonen, og det er noenlunde en fast gruppe som lager utgavene fra dag til dag. Olsen sier at det ikke er lagt noen planer om å lyse ut egne stillinger til en Snapchat-redaksjon.

- Prosessen var først og fremst veldig gøy og lærerik, og vi er veldig fornøyd med resultatet så langt.