Sørnett

Endelig lappen!

Truls Martinsen (18) Hadde oppkjøring med UFO trafikkskole i dag og besto med glans. Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg

Truls Martinsen (18) Hadde oppkjøring med UFO trafikkskole i dag og besto med glans. Foto: Katrine Alexandra Leirmo Heiberg

18 år gamle Truls Martinsen trosset vinterværet og besto oppkjøringen med glans!

Publisert:

- Det er nesten lettere å kjøre opp på vinteren, da går alt litt saktere og selv om det er glatt får man jo bedre oversikt når ting går seint, sier en fornøyd Martinsen.

Martinsen var en av flere som besto kjøreopplæringen og fikk førerkort på personbil tirsdag 07. februar. Statens vegvesen opplyser at det er 20 personer som har tatt oppkjøring i Kristiansand.

Alle som skal ta førerkort i Norge i dag må gjennom en obligatorisk glattkjøringsprøve på bane for å være forberedt på glatte veier og våt veibane.

- Hos UFO trafikkskole er vi opptatt av sikkerhet. Vi jobber mye med at elevene våre skal føle seg trygge under alle slags kjøreforhold, og har mye fokus på sikkerheten under glattkjøringen, sier Bjørnstøl.

Nervøse kjøreskoleelever

Noen var nok litt ekstra nervøse for å kjøre på glatta for første gang, men ingen elever ved UFO trafikkskole hadde avlyst kjøretimer på grunn av kjøreforholdene. Bjørnstøl kunne forsikre dem om at under vanskelige forhold er kjørelærerne ekstra påpasselig med å fortelle hva elevene skal gjøre.

- Vi føler vi har tilstrekkelig opplæring på glatta, vi er ikke bekymret for våre elever, de er gode til å tilpasse farten etter forholdene, sier daglig leder for UFO trafikkskole, Alf Yngve Bjørnstøl.

Fornøyd

Truls fikk bare skryt av sensor.

- Jeg kranglet litt med å parkere i et parkeringshus, men fikk ingen anmerkinger på førerprøven ellers.

18-åringen hadde flaks og unnslapp akkurat ulykken ved Baneheiatunellen ved å kjøre inn i et parkeringshus. Martinsen var spent, men ikke nervøs før oppkjøringen i dag.
Det var en fornøyd 18-åring som forlot Statens Vegvesens lokaler med lappen i hånda.