Sørnett

Engasjerer studenter til å delta

Sørlandet Klatrepark fra innsiden

Sørlandet Klatrepark fra innsiden

Studentsamskipnaden i Agder har sammen med Sørlandet Klatrepark gjort det enkelt for studenter å prøve klatring.

Publisert:

Lørdag 8.mai, og søndag 9.mai så har studenter muligheten til å prøve gratis uteklatring på Odderøya.

Viktig å holde seg aktiv under pandemien

- I helga har vi satt av to dager for studenter til å prøve uteklatring på Odderøya, sier Petter Leegard som er driftsleder for Sørlandet Klatrepark.

Leegaard forteller at det er viktig å tilby aktive muligheter under pandemien.

- Mange studenter sitter hjemme med få muligheter da restriksjoner må tas hensyn til. Da er det fint at de har mulighet til å delta på arrangementer som aktiviserer, og hvor de kan lære noe nytt.

På arrangementet sin facebook-side så står det følgende: I løpet av dagen vil du lære om sikkerhet, topptauklatring, utebuldring og mye mer.

[img221255_2RM]

Fredrik Ose har drevet aktivt med klatring i seks år, og jobber nå som klatreinstruktør for Sørlandet Klatrepark.

Jeg begynte som klatreinstruktør, da jeg håper å kunne videreføre mine klatrekunnskaper til yngre.

Ose håper at arrangemanget kan vekke større interesse forklatring i Kristiansand.

- Det er en gøy sport, og jeg håper jo at de som prøver vil få interesse for sporten. Jo flere, jo høyere blir kanskje nivået i Kristiansand.

Arrangement lagd av studenter

Prosjektleder i Studensamskipnaden i Agder for kultur og velferd, Benedikte Norli forteller at klatring var høyt etterspurt hos studenter.

- Vår aktivitesleder, som selv er student, tok iniativ sammen med resten av akitvitetsteamet for å finne ut hvilke aktiviteter som var etterspurt. Uteklatring var et svært populært ønske hos studentene.

Arrangementet er gratis, og byr på flere fordeler

- Klatringen foregår utendørs som gjør at det blir lett å opprettholde smittevernet. Alle som deltar gjennomgår et kurs, og får rikelig med opplæringen av profesjonelle utøvere. Den sosiale biten er også en fordel, sier Norli.

Hold ut - kampanjen

Norli sier at det er viktig at ordet om Hold Ut - Kampanjen blir spredt. Kampanjen er et tiltak av SIA for å kunne tilby studenter sosiale tilbud.

- Alle vår arrangementer ligger ute på Hold Ut - Kampanjen, og styres av arrangørlederen. I kampanjen bruker vi å tilby alt fra turer, turneringer i volleyball, fotball til digitale turneringer, paintball osv, sier Norli.