Sørnett

Engasjert oppdragelsesforedrag

"Spør deg selv; er mitt barn elsket? Hvis du ikke kan svare på det, har man et problem." FOTO: Bjørn Kristian Nyland

"Spør deg selv; er mitt barn elsket? Hvis du ikke kan svare på det, har man et problem." FOTO: Bjørn Kristian Nyland

-Spør deg selv; er mitt barn elsket? Hvis du ikke kan svare på det, har du et problem, mener Bent Storå.

Publisert:

Mandag kveld holdt psykolog Bent Storå foredrag om barneoppdragelse for foreldre og lærere ved Dvergsnes skole. Alt fra spedbarn til internettvett og ungdomsfester var tema for kvelden. Storå serverte tankevekkende statistikker, betraktninger og fakta for barneskoleforeldrene. Fokuset var hvordan å være en trygg rollefigur for barna.

 

Mange foreldre hadde møtt opp i amfiet i Valsvigveien for å få med seg foredraget. Storå var engasjert, og hadde mye humor og interessante problemstillinger.- Det går som regel bra med barn som er elsket, konstaterte psykologen.

Den røde tråden gjennom foredraget var hvordan foreldrenes atferd påvirker barn, smitteeffekten. Et barn med atferdsproblemer får som regel lite oppmerksomhet i hjemmet. Det å skape god kontakt med barna og komme på bølgelengde med dem var noe han kom med mange råd om.

- Hvis du har begynt å bruke sinne for å få viljen din overfor barnet, er du på feil spor, sa Storå engasjert.

Psykologen anbefaler at foreldrene snakker sammen om hvordan de kan samarbeide om barneoppdragelsen. Han mener at det er viktig at foreldre til de ulike barna blir enige om å si fra når de når de vet noe barnas foreldre burde vite, oppfordrer Storå.

- Og ta tak i problemer tidlig! Man kan ikke forvente at problemet løser seg med tiden, forteller han.

 

 

Positiv respons

- Jeg har fått gode tilbakemeldinger på at det jeg gjør hjelper. Foreldrene er de viktigste for barna, så ved å hjelpe foreldre, hjelper man også deres barn, sier Storå.

Storå sier videre at det er utrolig viktig å gi barna god oppmerksomhet, og vise at det er et elsket barn.

[img124445_2RM]

- Følelser smitter over på barn, så smitt dem med et smil! Og er foreldrene rolige, blir også barna det, forteller han.

Skolens FAU er initiativtaker for foredraget. FAU-medlem Birte Arnesen Ropstad er godt fornøyd med kvelden.

-FAU drøftet ulike muligheter, men landet på barneoppdragelse ettersom det er noe som angår alle foreldrene. Vi visste at Storå var en god foredragsholder, og han levde opp til forventningene, forteller Ropstad.

 

Foreldre om foredraget:

Heidi Nevestad (43)

Som mor til tre og skoleansatt var Heidi Nevestad positivt innstilt til kveldens foredrag.  Hun hadde tidligere hørt om Storå og hans foredrag med allsidig innhold.

- Storå sitt foredrag er særegent. Han er flink til å ta det på sparket, kunne Nevestad fortelle etter foredraget var over.

Hun sier videre at foredraget var veldig bra, og det er godt at man får en bekreftelse på at man er på riktig vei. Det handler om ekte følelser og man får en opplevelse av å tenke likt som de andre foreldrene som har møtt opp.

 

 Anette Larsen (39) og Birgitte Nordbø (38)

– Det er et veldig rundt og stort tema. Storå gjorde det veldig interessant med mye man kan relatere seg til, forteller Larsen og Nordbø. Skolebarnsforeldrene syntes det var fint å få bekreftet hva som er i fokus og det var en del ting å ta med seg

hjem fra foredraget.