Sørnett

Erkjente seg ikke skyldig for vold og ran

Advokat Lars F. Ree og Per R. Holter Andersen

Advokat Lars F. Ree og Per R. Holter Andersen

Mandag og tirsdag denne uken måtte en 27-åring og en 33-åring, begge fra Kristiansand, møte i retten tiltalt for blant annet grov vold, ran og grov narkotikabesittelse.

Publisert:

Hendelsen skjedde torsdag 6. oktober i fjor på Møvik Knatten i Kristiansand. Her skal 27-åringen gjentatte ganger ha slått med en stokk og slag med knyttet neve, og samtidig truet den ene fornærmede med kniv opp mot ansiktet. 33-åringen skal ha medvirket til handlingen, da han holdt den ene fornærmede nede på bakken mens volden pågikk.
De to tiltalte skal ha kjørt fra hendelsen i bilen til de fornærmede, som inneholdt personlige eiendeler.

De to fornærmede er i dag kjærester og samboer. Den ene fornærmede skal tidligere ha hatt en relasjon til de to tiltalte. Den andre fornærmede skal ikke ha noen relasjon med de to mennene. De har alle vært en del av narkomiljøet i Kristiansand.

Både 27 og 33 åringen erklærte seg selv ikke straffskyldig og fikk deretter lagt frem forklaringen de hadde. Forklaringen samstemte ikke med tiltalebeslutningen da de selv mener denne er helt feil. De to er tiltalt etter straffelovens § 328 første ledd jf § 327.

Måtte forlate salen

Da de to fornærmede skulle forklare seg i Kristiansand Tingrett, var de tiltalte nødt til å forlate salen og høre alt gjennom direkte videolink.
Forklaringen til de to fornærmede samstemte med tiltalebeslutningen, tross for at forklaringen til begge ikke stemte helt og holdent med hverandres eller det de hadde fortalt i politiavhøret på sykehuset. Flere klipp fra hendelsen kunne de to ikke huske. I tillegg kom de med mer informasjon i retten som ikke hadde blitt fortalt til politiet i avhør.

Påtalemyndigheten mente at forklaringen til 27-åringen var overdrevet og ga null mening og at 33-åringen var med på hendelsen og lot det skje.  Påstanden var at 27-åringen burde få to år og 10 måneder hvor seks måneder gjøres betinget, i tillegg til 30.000 kroner i oppreisning til fornærmede, mens 33-åringen skulle få tre år og seks måneder, hvorav seks måneder gjøres betinget. Dette er den totale påstanden for alle punktene de to er tiltalt for.

Forsvarsadvokatene til de tiltalte mente på sin side at dette var alt for strengt og argumenterte for hvorfor straffen burde senkes.

27-åringen er allerede domfelt 16 ganger de siste 10 årene for blant annet vold, ran, trusler og narkotikabesittelse, mens den 33 år gamle mannen er domfelt 21 ganger for brukstyveri, kjøring i ruspåvirket tilstand, narkotikabesittelse og vinningskriminalitet.

Endelig dom foreligger fredag.

[faktaboks]