Sørnett

Et kunstverk fra Bangladesh

Ordføreren i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, tok takknemmelig imot gaven fra og ordføreren i Rajshahi, Mr. Khairuzzaman. (Foto: Linn Johansen)

Ordføreren i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, tok takknemmelig imot gaven fra og ordføreren i Rajshahi, Mr. Khairuzzaman. (Foto: Linn Johansen)

- Jeg håper dette vennskapet varer helt til verdens ende, sier ordføreren i Kristiansands vennskapsby Rajshahi, Mr. Khairuzzaman. I dag overrakte han en gave til Kristiansand.

Publisert:

Ordføreren i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, var ydmyk og takknemmelig da han tok i mot gaven - et stort mosaikkbilde utenfor Odderøyhallen.

- Dette viser at forholdet mellom Kristiansand og Rajshahi er mer enn et administrativt samarbeid. Vi er virkelig vennskapsbyer, sier han.

I 30 år har Kristiansand kommune hatt byen Rajshahi, som ligger i Bangladesh, som vennskapsby. Mr. Khairuzzaman forteller at forholdet til Kristiansand betyr mye for han, og at det er nettopp derfor byen nå vil gi dette kunstverket i gave.

- Dette er en av de fineste dagene i hele mitt liv. Jeg elsker Kristiansand så høyt, sa Mr. Khairuzzaman da han overga kunsten.

[img47839_2LM]

Mosaikkbildet utenfor Odderøyhallen er laget av kunstneren Ismail Hossain og hans assistent Soibur Rahman, og det er på mange måter en beskrivelse av Bangladesh' historie fra undertrykkelse frem til fred og frihet.

- Akkurat som Norge, har vi også måttet kjempe for vår frihet. Det er hva dette kunstverket illustrerer, sier Mr. Khairuzzaman.

Det var altså ingen tilfeldighet at avdukingen fant sted på selveste FN-dagen, 24. oktober,

Etter avdukingen av det storekunstverket samlet komiteen seg utenfor Odderøyhallen. Beskrivelsen ble signert av begge ordførerne.

[img47839_3LM]

Til stede under overrekkelsen var også enkelte av byens barnehager og barneskoler.

- Se på det bildet da. Det har vi fått av en annen by, sier Helene (4,5).

- Det er et fint bilde. Med fine farger, fortsetter hun, og får nikkende hoder fra venninnene i barnehagen.

[img47839_4LM]

For Arvid Grundekjøn er det viktig at også barna blir inkludert i samarbeidet.

- Jeg tror nøkkelen for vårt gode forhold er at vi også inkluderer innbyggerne i Kristiansand og i Rajshahi, sa han, før han avsluttet sin apell:

- Jeg vil, på vegne av Kristiansand kommune og innbyggerne her, takke for denne flotte gaven. Det er en stor ære.