Sørnett

Etterlengta korøvelse

Damekoret Sirene holder god avstand til hverandre under deres første korøvelse. Foto: Irmelin Dalbakken

Damekoret Sirene holder god avstand til hverandre under deres første korøvelse. Foto: Irmelin Dalbakken

På grunn av koronapandemien har ikke damekoret Siréne hatt korøvelse de siste to månedene. Mandag 04. mai kunne de endelig øve sammen igjen.

Publisert:

Laila Muren er veldig fornøyd med å være tilbake på korøvelse med Siréne, og sammenligner det med å komme tilbake etter en sommerferie. Alle i koret må holde minimum én meters avstand til hverandre, og de er nødt til å sprite seg jevnlig.

- Men det gjør oss ingenting, vi er bare glade for å kunne samles igjen, forteller Laila Muren.

Siréne er et damekor som holder til på Søre Sunnmøre, med 17 medlemmer fra kommunene Hareid, Herøy, Ulstein og Sande. Denne mandagen fikk de endelig ha korøvelse sammen etter en to måneders ufrivillig pause, som følge av regjeringens tiltak for å forhindre spredning av koronaviuset, Covid-19.

[img206304_2RM]

- Koret var nødt til å avlyse konserten de skulle ha med Nidaros Guttekor den 25. april. Dette var en konsert vi hadde sett frem til i lang tid og øvd mye til, forteller styremedlem Laila Muren.

Koret skulle også synge på flere mindre arrangement i mai, men nå er alt avlyst. De vet heller ikke noe om hva som går ut av program i høst, men frykter at det er flere ting. Men selv om koret ikke har noe spesielt å øve til nå, har de likevel hatt to korøvelser på zoom, forteller Laila Muren.

- Det var veldig gøy å få se hverandre på skjermen og få lære en ny sang. Vi fikk ikke høre hverandre når vi sang, så dette er faktisk første gang at vi hører alle stemmene sammen.