Sørnett

Etterlengtede skiløyper på Sandrip

Svein Hillestad er svært fornøyd med det nye skianlegget på Sandrip.               Foto: Irmelin Dalbakken

Svein Hillestad er svært fornøyd med det nye skianlegget på Sandrip. Foto: Irmelin Dalbakken

Sandrip er kjent for å være relativt snøsikkert, men denne vinteren har det vært svært dårlige skiforhold her. Natt til tirsdag kom endelig snøen.

Publisert:

Området ligger bare en halvtimes kjøretur fra Kristiansand, noe som gjør det enkelt å komme seg hit. Når det er snø så kommer det mange besøkende til Sandripheia Fritidspark, både skoler som har skidag på dagtid, idrettsklubber som trener på ettermiddager, og familier på tur i helger. Ellers er det mange turglade mennesker som benytter området i ukedagene.

- Jeg hadde ikke smurt så jeg hadde litt dårlig gli, men det var godt å komme seg ut en tur, sier Svein Hillestad.

Svein Hillestad var ute på årets første skitur på onsdag. Han er redd snøen vil forsvinne i løpet av bare noen få dager, og måtte benytte anledningen til å få testet det nye anlegget på Sandrip.

- Anlegget er veldig flott, og det er tilrettelagt for alle uansett hvilket nivå man er på, forteller Hillestad.

De siste årene har det blitt investert ca. 40 millioner i nytt ski- og skiskytteranlegg på Sandrip. Området har nå et nettverk av skiløyper på til sammen seks kilometer. De nye løypene er asfalterte noe som gjør det mulig å kjøre opp skiløyper når det bare er 10 cm med snø. Når det ikke er snø kan de asfalterte løypene benyttes av rulleskigåere. Dette forteller prosjektleder og friluftsveileder i Midt-Agder Friluftsråd, Erlend Falkgjerdet til Sørnett. 

[img203670_2LF]