Sørnett

Eurovisionkveld på Østsia

Foto: Matilde Hals

Foto: Matilde Hals

Lørdag kveld var det Eurovision-fest på Østsia i Kristiansand. Sendingen av finalen ble direktesendt på storskjem og studenter fra alle verdens hjørner samlet seg for å ha en hyggelig kveld sammen. Det ble servert pizza og snacks til alle, og de arrangerte en konkurranse der vinneren kunne få et gavekort i kantinen på UiA.

Publisert:

 

Marianne Rekdal Heggstad var en av de som var med på å arrangere denne kvelden. Hun forteller at de hadde planlagt arrangementet i 2/3 uker, men de så ikke for seg at det skulle komme så mange som det gjorde. En halvtime før sendingen startet var plassene allerede fylt opp så de måtte vise sendingen ute i baren også for at alle skulle få plass.  

Emilie Skovly og Jenny Moe så for seg at kvelden kom til å bringe et godt show og god stemning. De syntes det var et fint arrangement for å få et avbrekk fra en ellers hektisk periode med eksamenslesing. - Det er bedre å komme hit fordi det er roligere enn å dra ut på byen.  

[img233777_2RM]

- Hvem holder dere med i dag? 

- Det er jo Norge, de er jo favoritten. Tror de har en god sjans, sier jentene og smiler.  

Året jentene husker best er det året Alexander Rybak vant med låten Fairytale.  

Lars Heggebø og Kristopher Kjevik var også til stede på Østsia lørdag kveld. De hadde gledet seg til dette i lang tid og hadde printet ut ark med alle finalistene der de rangerte hvilke opptrender de likte best utover kvelden. De hadde kledd seg i dress, tatt med flagg og store smil.  

[img233777_3LM]

- Hvorfor valgte dere å komme hit i kveld? 

- For å nyte, smiler Heggebø. - Ja, vi forventer god stemning, legger Kjevik til. 

- Hvem holder dere med? 

- Norge selvfølgelig og Albania, men de røyk jo ut, sier guttene. De trodde Ukraina kom til å vinne på et politisk grunnlag. 

Lina og Antonia fra Tyskland var også på Østsia lørdag kveld. De valgte å komme da vennene deres ba dem om å komme. 

- Hvem heier dere på i kveld? 

- Vel, Tyskland, men de gjør det ikke så bra.  

De trodde Italia ville vinne i år igjen. Jentene pleier å se på Eurovision hvert år med venner. De for seg en kul kveld på Østsia med masse internasjonale studenter. - Gratis pizza og snacks er alltid en bonus, legger Antonia til og smiler. 

Det var som Heggebø og Kjevik trodde, Ukraina stakk av med seieren under årets Eurovision finale. Ukraina vant med folkestemmerekord på 439 stemmer, og slo Portugals vinnersang fra 2017 som fikk 376 poeng fra folket. Norge endte i år på en tiende plass.

[img233777_4RM]