Sørnett

Fagerholt skole blir Kristiansands største barneskole

Når Fagerholt skole bygges ut i 2016, blir skolen Kristiansands største. Elevene vi snakker med er stort sett positive til utvidelsen.

Publisert:

- Skal Fagerholt bli den største skolen i Kristiansand?, er den første reaksjonen til elevene Sander Holte og Sander Lunde Bergmann, når vi spør om hva de synes om at skolen deres skal bli dobbelt så stor. De forteller at de er veldig fornøyde med miljøet på skolen, og mener de går på den beste skolen i Kristiansand.

Spente på utvidelse

Elevene virker litt spente på hvordan miljøet på skolen vil bli når den går fra å ha 276 elever til å få over 400 fra 2016, men de regner med at det vil gå bra. De tenker likevel at flere elever kanskje kan  føre til mer mobbing, uten at de virker veldig bekymret, og nevner at de har veldig flinke lærere.

Større fagmiljø

- Utvidelsen vil føre til at vi får et større fagmiljø, forteller rektor Arild Sæbø, som er  positiv til at Fagerholt skole utvides. Han mener også at dette er mye mer hensiktsmessig enn alternativet; å bygge  ut Havlimyra skole på Justneshalvøya, som i dag er ungdomsskole, til en stor barne-og ungdomsskole. Det er nemlig de mange barnefamiliene i den nye bydelen som er årsaken til at Fagerholt skole bygges ut.

Flinke lærere

- De har så flinke lærere,  så jeg er ikke bekymret i det hele tatt, svarer FAU-leder  Gunn Hedvig Vesterhus Schultz på spørsmål om hun tror skolemiljøet blir dårligere når Fagerholt skole blir større, og forteller at FAU støtter beslutningen om å utvide skolen.