Sørnett

Fakkelturneen til Kristiansand

Det er en lignende fakkel som kommer på torsdag

Det er en lignende fakkel som kommer på torsdag

Torsdag kommer OL-ilden og fakkelturneen til Kristiansand.

Publisert:

- Jeg gleder meg til arrangementet ja, det blir spennende, forteller årets unge ildsjel Endre Birkrem Fintland til Sørnett.

Den pågående fakkelturneen som nå besøker hele landet, kommer til Kristiansand torsdag 28. januar. OL-ilden skal reise gjennom hele Norge på veien til Ungdoms-OL i Lillehammer i februar. OL-ilden skal besøke 21 byer på vei til Lillehammer for å feire ung idrettsglede og ungt engasjement landet rundt.

Ildsjel skal belønnes av Norsk Tipping

Årets unge ildsjel i Vest-Agder, Endre Birkrem Fintland, skal få en gave av Norsk tipping ved arrangementet. Det vil være anledning for å snakke med Fintland og andre fra idretten om hvilke muligheter dere har som ungdommer i idrettsmiljøet. Fintland hadde ikke selv fått beskjed om gaveutdelingen.

- Det var jeg ikke klar over. Men det er alltid gøy med gaver!

[img137467_2RS]

Som fylkesvinner skal ildsjelen være fakkelbærer i åpningsseremonien i Lillehammer i årets Ungdoms-OL som går av stabelen 12. februar. Fintland ble valgt som Vest-Agders kandidat til prisen Årets ildsjel som deles ut under Idrettsgallaen i januar. Idrettsforbundet hadde dette å si om Fintland som prisvinner på sin hjemmeside:

- Endre er en stor bidragsyter for håndballen i Agder og NHF Region SørVest, i tillegg til å være en stor ressurs lokalt i IK Våg. Endre er en verdig fylkesvinner i Vest-Agder, sier organisasjonssjef i Vest-Agder idrettskrets Terje Larsen.

Konsert med Sara og Arash 

[img137467_3RS]

Den rappende søskenduoen Sara og Arash skal fremføre og er et solid trekkplaster for arrangementet på Gimlebanen. Hip-hop duoen fra Kristiansand har vært på Hovefestivalen og Palmesus. De har senere spilt på arrangementer med Nico & Vinz, Karpe Diem, Tone Damli, Cashmere Cat, Gatas Parlament, Lido, Samsaya og Eric Saade.

I tillegg til konsert, skal det være en fakkelstafett som noen utkårede ungdommer skal være med på. Arrangementet starter klokken 9:45 og varer til 10:30. Arrangørene ønsker alle velkommen.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand