Sørnett

Fargespill på Knuden

Fullt kjør på scenen før barneskoleklassene ankommer Knuden
 Foto: Pia Sofie Ådna

Fullt kjør på scenen før barneskoleklassene ankommer Knuden Foto: Pia Sofie Ådna

Torsdag var Sørnett med på den kulturelle skolesekken og forestillingen "Fargespill" som hadde premiere på Knuden Kulturhus i Kristiansand. Det hele er et scenekunstprosjekt der 50 barn og ungdom med bakgrunn fra 30 forskjellig land lager forestilling av dans og musikk.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2023 kl 10:55

Denne uke er det fullt kjør med til sammen 6 forestillinger som varer fra torsdag til søndag denne uken. Torsdag og fredag spiller de for barneskole i Kristiansand og lørdag og søndag er den åpen for alle. Prosjektleder og musikalsk leder Audun Ramo er stolt over det de unge har fått til.

Prosjektleder Audun klar for dagens andre forestilling
 Foto: Pia Sofie Ådna

Prosjektleder Audun klar for dagens andre forestilling Foto: Pia Sofie Ådna

- Det som gjør denne forestillingen spesiell er at vi har fått sangene og dansene av barna og ungdommene som er med i stykket, sier en engasjert leder som om få minutter skal inn og ha dagens andre forestilling. - Vi voksene har satt sammen innholdet vi har fått fra de unge.

Gjennom prosjektet, som de begynte på i August, har de samarbeidet med de to skolene Tordenskjoldsgate skole og Krossen skole. De har også fått med en ungdomsgruppe som kommer fra rundt omkring i byen. Visjonen med å ha et opplegg som Fargespill er viktig for Audun.

- Hvis du kommer til Norge fra et annet land kan man oppleve at det er en utfordring med bakgrunnen. Det å transformeres fra å være en utfordring til å bli en ressurs er det som er hovedbudskapet med forestillingen tenker jeg.

Gjengen er klar for en aktiv uke på scenen
 Foto: Pia Sofie Ådna

Gjengen er klar for en aktiv uke på scenen Foto: Pia Sofie Ådna

Ivrig gjeng

Isabella, Ulrik, Jasmin og Karen er noen av de som opptrer i stykket.

- Forestillingen er for folk som er interessert i å lære om ulike kulturer, som tradisjonell musikk og dans, eller bare folk som liker å se på forestillingen, høre på musikk og se dans, forteller de.

Vi spør om nervene før forestillingen.

- Vi hadde jo generalprøve i går som kom på TV, så det var mer nerver der enn det har vært nå, sier Jasmin som er en av danserne som har blitt plukket ut fra Musikk, dans og drama.

Med noen lange dager foran seg gleder de seg til å bli å bli ferdig også.

- På søndag blir det sushi-kveld hos meg med ungdomsgruppa. Det ser vi skikkelig frem til, sier Isabella som er solist og danser.