Sørnett

Færre konkurser i Vest-Agder

Registrerte konkurser ned 20,8% i 2010.

Publisert:

Registrerte konkurser er gått ned fra 192 konkurser i 2009, til 152 registrert i 2010, i Vest-Agder, kommer det frem i ny statistikk fra SSB.

- Helt utrolig

- Dette er helt utrolig. Det virker som optimismen er kommet tilbake etter alt pratet om den mulige finanskrisen, og er virkelig et tegn på et vi er på vei inn i bedre tider og at ting stabiliserer seg, forteller Siri Mathiesen, regiondirektør i NHO Agder, til Sørnett-redaksjonen.

- Det ble en midlertidig bråstopp i norsk økonomi da ryktene om en finanskrise var på sitt verste, selv om det egentlig ikke var noen grunn til det. Denne finanskrisen ble nesten ikke merket i Norge. Men jeg tror det at dette endelig har stabilisert seg, og at regjeringen handlet raskt og iverksatte virkemidler for at krisen skulle gjøre så lite skade i Norge som mulig, er noen av årsakene til denne gode nyheten. All honnør til dem, fortsetter hun.

Bedre for hele Norge

Til sammenligning bør det nevnes at registrerte konkurser er gått ned for hele Norge, fra 5013 konkurser i 2009, til 4435 i 2010. Altså hele -11,5 prosent.

En tabell med sammenligninger fordelt på kvartal, år, antall konkurser og fylke finner du her.