Sørnett

Færre våger å engasjere seg i samfunnsdebatten

Flere nettaviser har valgt bort kommentarfeltet. I Fædrelandsvennens kommentarfelt får politikere mye hets. Politikere frykter at ungdommer ikke lenger tørr å engasjere seg i samfunnsdebatten.

Publisert:

Sørnett har snakket med Mette Gundersen (Ap) og Kenneth Mørk (Ap). De frykter at flere unge stemmer ikke tør å mene noe, fordi det fremkommer for mye hatytringer og stygge kommentarer i norske nettaviser.

Kommentarfelt eller ikke?
- Hvis du tar lokalavisen her, Fædrelandsvennen, så tror jeg den ville stått like sterkt uten kommentarfelter, sier Mette Gundersen. Partikollega Kenneth Mørk mener at vi skal ha lokalaviser med kommentarfelt, men at han skulle sett at det var mer moderering.
- Det hadde vært bra om noen av truslene og kommentarene ble moderert, men det er viktig at folk ytrer seg, forklarer han.
Sjefredaktør Eivind Ljøstad forklarer at det er dyrt å sette folk til å moderere alt som publiseres av kommentarer. Likevel mener han at lokalavisenes kommentarfelter er viktig. - Hvor skal man da kunne diskutere lokale saker? Se videoreportasje her: