Sørnett

Fått inn over 60 tusen på 48 timer

Jonas Jortveit(25) daglig leder for Vaktbua, gleder seg til å åpne opp for gjester.

Jonas Jortveit(25) daglig leder for Vaktbua, gleder seg til å åpne opp for gjester.

Da Koronatiltakene 13. mars satte en stopper for musikk-og utelivsbransjen, sto Vaktbua på Odderøya i fare for å lukke dørene for godt. Daglig leder Jonas Jortveit, forteller at det har har vært helt nødvendig med hjelp. I den anledning så ble det startet en innsamlingsaksjon.

Publisert:

 

- Det var avgjørende. Vi var i grenseland for hvor lenge vi kunne holde stengt nå. Nå kan vi endelig åpne i helga.

- Målet med dugnaden var først og fremst å samle inn penger til å dekke egenandelen fra Kulturrom sin støtte på 374000 kr. Men så inntraff jo korona så da ble det en innsamling både og. For å få hjulene i gang.

På Kulturrom.no sine sider står det at “To ganger i året gir Kulturrom ut tilskudd til teknisk utstyr, akustikk og lokaler med formål å sikre tilgang til gode øvingslokaler over hele landet, samt gode tekniske vilkår for framføring av musikk- og scenekunst.”

Jonas forteller videre at forventningene til støtten har vært litt varierende.

[img208311_2LM]

- Vi ville gjøre det ordentlig, vi kunne ikke bare gå og spør folk om penger. Mange artister i byen benytter seg av Vaktbua som en samleplass og vi vil at folk skal få noe igjen for det. At man blir en del av det rett og slett. Og så ble det jo bedre enn vi trodde.

På bare 48 timer så har over halve beløpet som det totale innsamlingsmålet blitt nådd.

- Ja det er jo helt sprøtt å se på, det er jo mange som liker plassen.
Den kjærligheten der er fantastisk.

Bidragsytere til innsamlingen kan velge mellom billetter til fremtidige konserter eller å leie lokalet for en kveld. Det hele basert på hvor mye de velger å donere.

Vaktbua skal etter planen åpne fredag 15.05 og skal holde åpent i helga.