Sørnett

Festivalsommeren som kanskje avlyses

Heine Strømme. Foto: Privat.

Heine Strømme. Foto: Privat.

Sommerbris 2021 er en av 50 festivaler som har bekreftet dato, til tross for at alle festivalene ble avlyst året tidligere.

Publisert:

 

- Vi i Sommerbris har optimistiske tanker om at korona forhåpentligvis skal være over innen sommerferien. I fjor så ble teamet ganske skuffet for at vi måtte avlyse. Men, i år så skal vi slå til enda hardere sammen med folket, sier festivalsjef Heine Strømme.

I 2020 skulle Sommerbris holde festivalen for aller første gang, i Kristiansand. Men, på grunn av korona pandemien ble det avlyst. Mange andre store festivaler måtte også avlyse, som blant annet Palmesus, Findings, Stavernfestivalen og Kadetten.

- Hvis vi får holdt festivalen så er det viktig at smittevernreglene blir fulgt på en effektiv måte, så det innebærer at vi må redusere antall publikum, holde god avstand til hverandre, inndeling av kohorter med hvert sitt toalett, bar, inngang og utgang. Hvis det er mulig med hurtigtest for korona så skal vi selvsagt ha det, forklarer festivalsjefen engasjert.

Til tross for optimismen, så har Sommerbris sine tvil. Derfor har de refusjonsgaranti, hvis Sommerbris 2021 blir avlyst så har kjøperne krav på full kjøpssum refundert.

- Hva skal til for at festivalen blir avholdt?

- Hvis vi klarer å holde smittevernreglene og en meters avstand, så er det kanskje en sannsynlighet for at vi kan komme tilbake til normalen. Men inntil da, er det viktig at vi tar vare på hverandre, avslutter festivalsjefen.