Sørnett

Fire tigerunger født i Dyreparken

Natt til 17.mai ble det født fire tigerunger i Kristiansand Dyrepark. Nå er tigerbestanden i Dyreparken fordoblet.

Publisert:

Dyreparken la ut en overvåkningsvideo av mor og de fire ungene. Her kan du se videoen:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2EDpAkeDJ_E[/youtube]

FOTO: Dyreparken

 

Gledelig fødsel

- Det er alltid gledelig med fødsler, men dette er litt ekstra stas fordi det er så sjelden det skjer. Dessuten er det et av verdens mest utrydningstruede dyr, der begge foreldrene er høyt ratet i det internasjonale bevaringsprogrammet, uttaler dyreparkdirektør Per Arnstein Aamot til Fædrelandsvennen.

Per Arnstein Aamot forteller til Fædrelandsvennen at de mest sannsynlig ikke vil beholde alle ungene.

De første dagene vil moren og ungene være skjermet. Selv tigerpappa Ulysses får ikke se dem enda. Dyreparken opplyser Sørnett om at det kan gå flere uker før noen får komme å se og ta bilder av de nyfødte.

 

Utrydningstruet art

I følge biolog Helene Axelsen sin pressemelding har både tigermamma Boonya og faren Ulysses veldig verdifulle gener. En DNA-test har resultert i at begge har blitt rangert som to av de mest verdifulle sibirske tigerne, genetisk sett. Det er derfor knyttet stor spenning til denne fødselen, og Axelsen tror at nyheten vil bli meget godt mottatt av de som har ansvar for sibirske tigere i det internasjonale bevaringsprogrammet. – En tigerfødsel er veldig stas for oss. Det har bare skjedd to ganger tidligere i Norge, og aldri tidligere er det født et kull på fire, sier adm.dir. Per Arnstein Aamot i Dyreparken i pressemeldingen.

– En tigerfødsel er veldig stas for oss. Det har bare skjedd to ganger tidligere i Norge, og aldri tidligere er det født et kull på fire, forteller adm.dir. Per Arnstein Aamot i Dyreparken i pressemeldingen.