Sørnett

Flertall for rushtidsavgiften

Illustrasjonsfoto: Bomstasjon Foto: Kjetil Nygaard

Illustrasjonsfoto: Bomstasjon Foto: Kjetil Nygaard

- Ingen skal være i tvil om at vi i Høyre er mot rushtidsavgift. Vi har løftet alle de steinene vi har kunnet, sa Norun Tveiten Benestad på talerstolen i bystyremøtet onsdag kveld.

Publisert:

Det var tydelig at det var med et tungt hjerte at Norun Tveiten Benestad presenterte at Høyre var for rushtidsavgift onsdag kveld, da det ble vedtatt at Kristiansand skal innføre rushtidsavgiften med 44 mot 9 stemmer.

- Dette er en veldig viktig sak for oss i Høyre. Det har betydning for mange, men i denne saken er det fortsatt mye som trengs å jobbe med, sier Benestad til Sørnett.

Hun håper det vil bli regjeringsskifte ved neste valg.

- Da vil vi sannsynligvis få muligheten til å velge lokalt hva vi vil gjøre. Da kan vi velge virkemidlene våre selv, sier Benestad.

[img67235_2RS]

-Politisk utpressing
Hele Frps bystyregruppe stemte som forventet i mot rushtidsavgiften. De var ikke nådige i kritikken mot samferdselsdepartementet.

- Dette handler ikke om millionene. Detter handler om et knefall – politisk utpressing fra samferdselsdepartementet, fortalte Stian Storbukås fra Frp på talerstolen.

Frp ville ikke gå med på denne utpressingen.

- Vi er villige til å oppleve to magre år ved ikke å stemme for rushtidsavgiften. Dette er god gammeldags sosialistisk tvang. Regjeringens kollektivsatsning er ikke mer enn tunge ord, mener Storbukås.

KrF og Høyre har bedt Stortinget om å se på om det skjer en faktisk forskjellsbehandling når det gjelder utdeling av belønningsmidlene til storbyene.

- Jeg er glad for at de to partiene har spurt om dette. Det blir spennende å se om det faktisk er noe i det.  Jeg ser tendenser til at regjeringen gir mer til sine egne, det kalles nepotisme, forteller Storbukås til Sørnett.

[img67235_3LS]

Krevde unnskyldning
Demokratens Vidar Kleppe var ikke imponert over de borgerlige kollegaene i bystyret.

- Jeg forventer en unnskyldning fra Arvid Grundekjøn og en unnskyldning fra KrF til velgerne sine for å bryte løftene sine, tordnet Kleppe på talerstolen.

Unnskyldningen fra ordfører Grundekjøn kom aldri.

- Grundekjøn sto på talerstolen og lovet at det ikke skulle bli innført rushtidsavgift. Han tålte ikke presset fra regjeringen, og kom ikke med noen unnskyldning i kveld. Det er skuffende, sier Kleppe til Sørnett.