Sørnett

For lite informasjon om høyere utdanning

En av mange stander Dana Karim var innom på utdanningsmessen 2015

En av mange stander Dana Karim var innom på utdanningsmessen 2015

Elever ved videregående skoler synes de får for lite informasjon om videre utdanning etter endt skolegang. Rådgiver Siren Wulff ved KKG, mener at informasjonen er der, men at elevene kanskje ikke tar nok initiativ.

Publisert:

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NaFLvZKqL7o[/youtube]

- Her på utdanningsmessen får vi lært mye nyttig, og vi får mye informasjon om forskjellige utdanningsinstitusjoner, dette sier Dana Karim, elev på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG). Utdanningmessen ble arrangert 22.januar i Gimlehallen der flere utdanningsinstitusjoner stod på stands for å markedsføre seg selv.

Dårlig informasjon

Norske studenter har utallige muligheter når det kommer til høyere utdanning, men flere av studentene Sørnett har pratet med, mener at informasjonen fra de videregående skolene er for dårlig.
- Vi  har jo litt samarbeid med universitetet, og får innblikk i det som skjer der, men det er ikke så mye mer enn det. Ordene kommer fra Andreas Landmark, som også er elev ved KKG.

Informasjonen er der

Siren Wulff, rådgiver ved KKG, synes at elevene kanskje tar litt for lite initiativ til å oppsøke informasjonen. Informasjonen ligger der, men initiativet må ligge hos elevene. Wulff mener også at mange elever ikke tror at de har fått veiledning da at de ikke har blitt fortalt at informasjonen ligger der.

 

Likevel er det flere elever som mener at de får god nok informasjon. Utdanningsmessen, frivillige timer hos rådgiver og nyttig informasjon som blir lagt ut på læringsplattformen It's Learning, nevner flere elever vi har snakket med.

 

Se mer i videoen øverst i saken!