Sørnett

Fornøyde med fordoblet støtte

Pipeorgelet i Kristiansand Domkirke får kjørt seg under Orgelfesten. (FOTO: Andrew Wilder)

Pipeorgelet i Kristiansand Domkirke får kjørt seg under Orgelfesten. (FOTO: Andrew Wilder)

Orgelfestivalen i Kristiansand går av stabelen for tredje gang senere i år, nå har Kulturrådet bevilget dobbelt så mye støtte som året de startet opp.

Publisert:

- Ja, er det ikke fantastisk, forteller en begeistret Liv Godtfredsen om bevilgningen. Godtfredsen jobber som daglig leder for Kristiansand Domkirke.Pengene skal gå til å få inn flere og større artister, forteller hun videre.

Festivalen startet opp i 2013 da Kristiansand domkirke fikk et nytt pipeorgel.

- Det er umulig å arrangere så store konserter med kjente organister, kor og musikere uten penger til å drive det så det å få støtte er jo en veldig flott ting, kunne hun fortelle tirsdag morgen.Domorganist Andrew Wilder mener at det er fantastisk at Kulturrådet satser på slike nisjefestivaler. Han synes det er viktig at de mindre festivalene får støtte og at det ikke bare satses på de større festivalene.

- Det viser jo at vi har gjort noe riktig og at de har troen på oss, forteller en entusiastisk Wilder om bevilgningen.

For Orgelfest i Kristiansand har støtten økt år etter år, da de startet opp i 2013 fikk de innvilget 100.000 kr fra Kulturrådets Kulturfond og i år har det fordoblet seg til 210.000.

Oppmøtet på Orgelfest har variert med årene, 3-400 har vært på noen av de mens under andre arrangementer under uken har kun 15 dukket opp. Godtfredsen kunne fortelle at en av de større suksessene i fjor var orgel til lunch, her ble det rundstykker, kaffe og te mens orgelmusikk ble spilt ved siden av. Hun håper at årets Orgelfest vil trekke enda flere enn tidligere.

[img127014_2LM]

 

Festivalen går i gang tirsdag 3. november og vil vare i seks dager fremover, med sang, orgelmusikk og god stemning.