Sørnett

Fornøyde med russetiden

Valle- russen sier seg godt fornøyde med russetiden. Foto: privat.

Valle- russen sier seg godt fornøyde med russetiden. Foto: privat.

Russetiden ble annerledes en de fleste hadde sett for seg, med avlyste russetreff og restriksjoner fra helsemyndighetene. Likevel er Valle- russen fornøyde med russetiden.

Publisert:

Elise Skjølås er blant dem som fikk en annerledes russetid enn hun hadde sett for seg. Likevel er hun fornøyd med russefeiringen. Hun forteller til Sørnett at hun syntes de har klart å gjøre det beste ut av situasjonen, innenfor de rammene de har måtte forholde seg til.

-Jeg fryktet det verste, så jeg er egentlig positivt overrasket over alt vi har fått gjort i russetiden, sier hun.

Møttes i små grupper
I starten av russetiden kunne man møtes i grupper på fem dersom man holdt helsemyndighetenes regler. Dette har ikke vært noe problem for Valle- russen.

-Selv om vi ikke har fått vært så mange sammen som vi hadde ønsket, har vi heller måtte møtes i små grupper. Dette ble ikke et så stort problem som jeg trodde, da vi for det meste er i disse gruppene til vanlig. Det handler om å se muligheter i stedet for å fokusere på alt vi ikke har fått lov til å gjøre, sier Skjølås.

Russen har passet godt på at ingen skal føle seg utenfor. Skjølås forteller at de har gjort sitt beste for at alle skulle få en så fin russetid som mulig.

-Det er heller ikke så mange av oss på skolen som er russ, så da merkes det fort hvis noen ikke har det bra, sier hun.

Sterkere bånd
Visepresident for Valle- russen Maren Fretheim forteller at det har vært kjedelig å ikke kunne samles offentlig og møte nye folk, som er mye av det russetiden handler om. Likevel har dette ført til noe positivt.

- Vi som har fått vært sammen har fått et enda sterke bånd, oss imellom, sier hun.

Selv om alle russetreff og andre arrangementer ble avlyst, har russen hatt nok å finne på. Fretheim forteller at de har møttes så ofte de har klart gjennom russetiden og dratt ut på de få tingene som har vært lov.
-Turer for å spise is, gjennomført knuter og rulling i små grupper er ting vi har drevet med. Vi rakk også noen dager på skolen som russ også, så det ble en fin avslutning av russetiden, sier hun.

Jublet stort
Det har til tider vært kjipt for Vallerussen å vite at russetiden kunne ha vært annerledes.Russen jublet stort da reglene om hvor mange som kunne møtes, ble hevet fra 5 til 20 personer.

-Det har vært kjipt, men alle skjønner at vi må følge reglene og ikke bare tenke på oss selv. Det er ikke for oss selv vi gjør det, men for de i faresonen. Reglene løste jo litt opp etterhvert, noe som gjorde vi kunne møtes litt flere om gangen, sier Fretheim.

Positiv oppmerksomhet
-Vi føler folk har sett litt rart på oss hvis vi har gått flere enn en og en sammen, men det er aldri noen som har kommentert det. Vi har fått høre mye positivt også med tanke på at vi er grønnruss, og av oss er det ikke så mange, sier Fretheim.