Sørnett

Fotballegenden AS Roma i seng med e-sportgigant

Lauri "Cyanide" Happonen, tidligere Fnatic-spiller.

Lauri "Cyanide" Happonen, tidligere Fnatic-spiller.

Går sjeldent ubemerket når to så store organisasjoner samarbeider

Publisert:

Tirsdag 14. Februar annonserte det som udiskuterbart er verdens største e-sportorganisasjon, Fnatic, partnerskapet med AS Roma, ett av Italias mest anerkjente fotballlag. AS Roma legger seg nå til i en lang rekke av fotballorganisasjoner som slutter seg til den voksende e-sport-trenden.

 

FIFA vokser stadig innen e-sport:

Alle kan være en stjerne innen FIFA, uavhengig av alder, vekt, høyde eller fotball-kunnskaper. Det er kanskje nettopp derfor FIFA har blitt så populært som det har blitt. Det er likevel en lang vei å gå før FIFA kan måle seg med de større e-sportene. I 2015 ble det delt ut 26 tusen dollar under verdenskuppen i FIFA, til sammenligning ble det delt ut 10.9 millioner dollar under Dota 2’s «The International 4», melder Redbull.com. Nettstedet melder at dette kan ha noe å gjøre med at FIFA verken er et lagspill, eller har et stort streaming community på Twitch.com.

Til tross de små premiepottene, hiver stadig fotballgiganter seg inn i spillet. Manchester city, West Ham, Wolfsburg, PSV Eindhoven, FC Schalke, Sporting Portugal, Valencia, FC Volga og mange flere har alle signert FIFA spillere. AS Roma forteller på nettstedet Fnatic.com, at de ønsket å gå inn i FIFA for å engasjere følgerne sine på nye, spennende måter.
- Med den enorme veksten til e-sport, og den kontinuerlige oppmerksomheten som har blitt plassert på FIFA, valgte vi å inngå et partnerskap med Fnatic.

 

Positive til samarbeidet:

Fnatic kommenterer på sin egen side at de er, «Spente på å steppe inn i ringen til dette voksende e-sport-spillet med AS Roma, en av de mest ikoniske fotballklubbene noensinne, med sin lange og suksessfulle forhistorie.»

Fnatic skriver at deres jobb i dette samarbeidet, kommer til å være å tilby støtte og trening, kunnskap og ledelse til laget.