Sørnett

Fremdeles mye som gjenstår

Andreas Landmark Foto: Christina Bøifot

Andreas Landmark Foto: Christina Bøifot

Nå skal flere hundre bøsser fordeles i bydelene i Kristiansand. Else Aukland og resten av de frivillige har full jobb med å sortere bøssene som skal ut før årets TV-aksjon.

Publisert:

Else Aukland og resten av de frivillige jobber for å få bøssene klar.
Foto: Christina Bøifot
 

- Det beste med dette er å gi av sin tid og overflod til mennesker som ikke har det halvparten så godt som oss, sier styremedlem i Røde Kors Kristiansand, Else Aukland. [faktaboks]

Søndag er det TV-aksjon, pengene som blir samlet inn går i år til Røde Kors. I dagene før er det flere som jobber for å få bøssene klare. Else Aukland er medlem av årets kommunekomite og fylkeskomiteen i tillegg til å være styremedlem i Røde Kors, hun er på plass for å sortere bøssene som skal bli hentet. Det ligger mange timer arbeid foran søndagens aksjon og flere frivillige bruker sin fritid for at årets aksjon skal bli vellykket.

- Vi begynte samarbeidet med TV-aksjonen allerede i april, sier Aukland.

Når bøssene er fordelt og levert rundt i bydelene er det fortsatt mye som må gjøres, de nye etikettene må klistres på, bøssene må forsegles og bærerne må få sine ruter. Årets bøsser blir ikke vist frem før søndag, her er det strenge retningslinjer for å unngå kopiering. Det er mange som bidrar for at dette skal bli ferdig i tide, der i blant menighetene i Kristiansand. Hun sier de har vært til stor hjelp de tidligere år, og er fortsatt en stor ressurs.

- Menighetene har stilt opp i alle år og gjør en fantastisk jobb, forteller Aukland.

Røde Kors ønsker å være mer tilstede under søndagens TV-aksjon.

- I år har vi lyst å prøve å få en representant fra Røde Kors til å være på de forskjellige stedene, for å vise at det er vi som får pengene, sier Aukland.

Politiker Andreas Landmark (SV) engasjerer seg i TV-aksjonen for miljøet.

- Miljøet og utviklingshjelp henger for så vidt mye sammen, hvis vi ikke redder miljøet vil det jo først gå utover land som allerede trenger hjelp, sier Landmark.