Sørnett

Fremtiden til Kjevik i fokus

- Det er et lavmål at en skal komme til en beverbrakke, for å si det mildt

Publisert:

- Tidligere har en hatt lett for å skylde på hverandre. Nå sitter alle rundt bordet, og da er det mye lettere å dra i trådene slik at vi skal få til noe bra, sier stortingsrepresentant Åse Michaelsen fra Fremskrittspartiet til nrk.no.

Beverbrakke
Stortingsrepresentanter, styret på flyplassen, Avinor, flyselskap og ledelsen i Kristiansand kommune og representanter fra fylkeskommunen skal alle delta i dagens møte.

– Vi skal se på utfordringer med f.eks. ankomsthallen. Det er et lavmål at en skal komme til en beverbrakke, for å si det mildt, sier Michaelsen.

– Dét er verken Kristiansand eller Kjevik verdig. Heller ikke passasjerene som kommer til Sørlandet, mener stortingsrepresentanten.

Dårlig markedsgrunnlag
Den tidligere ruten fra Kjevik til England hadde for dårlig markedsgrunnlag og ble raskt lagt ned.

– Flyselskapene lever av markedet. Vil ikke markedet ha flyrute eller gjøre det slik at flyselskapene ikke får overskudd, skal ikke det bety at vi skal ta til takke med flyplass og infrastruktur som er dårligere enn andre flyplasser, sier hun før hun fortsetter:

– Jeg tror nok det er en spiral i dette. Har du gode areal- og ankomsttilbud på Kjevik, vil flere nytte seg av tilbudet, og dermed får du et markedsgrunnlag for flere ruter.