Sørnett

Frikjent for smuglerforsøk

21-åringen fra Høvåg som var siktet for kokainsmugling i Bolivia ble i dag frikjent.

Publisert:

- Det har fortonet seg som et mareritt for henne og dette ser ut til å være et endelig punktum i denne saken, sier forsvarer Carl Bore til Dagbladet.

Kvinnen som ble pågrepet i mai 2008, på vei fra Cochabamba til Norge med flere kilo kokain i bagasjen, ble i dag frikjent i Oslo tingrett. Påtalemyndighetene hadde lagt ned påstand om 6,5 års fengsel for 21-åringen, ifølge VG.

De to andre kvinnene som var tiltalt i saken ble dømt for smuglerforsøket i Bolivia. Ettersom kvinnen rømte før hun ble dømt, ble hun tiltalt for smuglerforsøk i Norge.

VG skriver at i tillegg til kvinnen satt fire andre, tre menn og en kvinne på tiltalebenken. De var tiltalt for å ha vært med i en organisert kriminell gruppe som sto bak smugleroperasjonen.

De tre kvinnene ble først tiltalt for å ha forsøkt å smugle 22,4 kilo kokain fra Bolivia til Norge. Like før saken skulle avsluttes i Oslo tingrett, viste det seg at ingen vet nøyaktig hvor mye kokain bagene inneholdt.

VG opplyser om at narkotikaen kan ha blitt veid med bagene og emballasjen, og at ingen skal ha sjekket styrkegraden. Derfor måtte påtalemyndighetene i Oslo legge til grunn at jentene hadde smuglet 11 kilo kokain i stedet.