Sørnett

- Fryktelig gøy

Ildsjel: Aleksander Østerhus er én av tre nominerte til å vinne NFF sin gjeve pris, Årets unge leder. Foto: Erlend Iversen Skarsholt

Ildsjel: Aleksander Østerhus er én av tre nominerte til å vinne NFF sin gjeve pris, Årets unge leder. Foto: Erlend Iversen Skarsholt

Leder for fotballgruppen i Just IL, Aleksander Østerhus (30), ble onsdag nominert til prisen Årets unge leder.

Publisert:

- Det var fryktelig gøy å bli nominert. Ikke bare for meg personlig men også for klubben, forteller en sindig og jordnær Østerhus mens han sitter i en litt slitt sofa i klubblokalene ved Justvikbanen.

Prisen Årets unge leder blir delt ut av Norges Fotballforbund på lederseminaret i forbindelse med cupfinalehelgen i november. Hver krets i Norge har sendt inn sin innstilling, og fotballforbundet har valgt ut tre.

Ung og delaktig leder

- Etter en litt tung tid for klubbens del tok vi skikkelig tak i starten av året. Det har tydeligvis blitt lagt merke til, noe som er utrolig morsomt. Jeg føler også mange andre hadde fortjent å bli nominert til denne prisen, sier en beskjeden Østerhus.

Han er delaktig i det meste som skjer i klubben. Alt fra å være instruktør for barn til å spille en viktig rolle på Just sitt seniorlag i 6. divisjon.

- Aleksander er en utrolig positiv person og spiller. Han er engasjert og har en fantastisk innstilling få andre har. Han stiller opp for yngre spillere, og gir alt på A-laget. Hvis man skulle ut i krig, hadde jeg valgt Aleksander fremfor et gevær, forteller trener Vidar Gundersen.

Klubbutvikler og nestleder i Agder fotballkrets, Yngvar Håkonsen, kan bekrefte det Gundersen sier.

- Han har som leder i fotballgruppa en god dialog med kretsen. Han er karismatisk og likandes. Han har mange verv og roller i klubben, og brenner virkelig for barn og unge.

Sliter etter hjernerystelser

Venndølen Østerhus har spilt i klubben i rundt åtte år. Som unggutt spilte han fotballen sin i Iveland. Årene som fotballspiller har satt sine spor.

- Jeg har fått utallige hjernerystelser på grunn av fotballen. Jeg sliter med å huske ting, konsentrere meg og har lite energi. Jeg må sove en time midt på dagen for å fungere. Men jeg har merket en bedring det siste året, forteller Østerhus, og legger til at han håper å fungere i hverdagen igjen.

Han innrømmer at han tenker seg mer om før han stuper inn i en duell nå.

- Det har satt en støkk i meg. Hvor lite som egentlig skal til før det går galt. Jeg tar de duellene som kommer, men er ikke like ivrig lenger.

På Justvikbanen er Østerhus lett gjenkjennelig under kamp. Det er han med hjelm, i forsvar.

- Jeg surfet litt på nettet og fant en hjelm. Men så var det en slik som Manchester-spilleren, Rooney hadde brukt, så jeg måtte tenke meg litt om før jeg bestilte, sier en ihuga Liverpool-supporter ironisk.

Sertifisert kvalitetsklubb

Vi tar turen inn til et rom hvor pokalene står og vimplene henger, sammen med en del pappesker og annet.

[img151160_2RM]

- Her henger det vimpler fra lag vi har møtt, og håndballaget til Just har møtt, forklarer Østerhus.

Seniorlaget til Just ble i år seriemestre i 6. divisjon. Men Vigør 2 ble for sterke i kvalifiseringskampen. Den tidligere kaptein scoret 16 mål på 17 kamper som midtstopper.

- Ergelig at det ikke ble 17 av 17. Vi rykker ikke opp i år, men vi har tatt ett stort steg i riktig retning. Vi har jobbet for å bli en sertifisert kvalitetsklubb, forteller han.

Fredag blir de nettopp kronet som en kvalitetsklubb av kretsen. Noe Yngvar Håkonsen i Agder fotballkrets kan bekrefte.

- Just blir den femte klubben som blir sertifisert som en kvalitetsklubb av Agder fotballkrets. Dette på grunn av klubbarbeidet de har gjort den siste tiden. Det vil bli overrakt flagg og diplom, forteller Håkonsen.

Når neste sesong starter igjen vil Østerhus være å se i de bakre rekker for Just i 6. divisjon. Men det han synes er mest givende er å hjelpe unge spillere utvikle seg.

- Det morsomste jeg er med på er å instruere og hjelpe de unge til å utvikle seg. Kommunikasjonen mellom de unge og eldre er utrolig viktig, avslutter Østerhus.