Sørnett

Frykter at storbrannen påvirker julehandelen

Store skader i Henrik Wergelandsgate som følge av storbrannen natt til søndag. Foto: Enes Mala

Store skader i Henrik Wergelandsgate som følge av storbrannen natt til søndag. Foto: Enes Mala

Børge Hoem, butikkmedarbeider i G. Nordbys Sykkelfabrikk A.S, frykter at skadene etter storbrannen vil påvirke årets julehandel.

Publisert:

- Det er veldig kjedelig at dette skulle skje nå. Nå går vi jo inn mot juletider og omlegging av piggdekk til el-syklister og vanlige syklister. Det er litt krise her nå, men vi skal nok finne en løsning på det, forteller Børge Hoem, butikkmedarbeider i G. Nordbys Sykkelfabrikk A.S.

Røyklukt og vannskader
G. Nordbys Sykkelfabrikk A.S er blant butikkene som har blitt sterkt påvirket av storbrannen. Hoem har jobbet på G. Nordbys Sykkelfabrikk A.S i ti år. Neste år fyller butikken hundre år. Hoem frykter at skadene etter storbrannen kan gi litt sprekk i disse planene.
- Det har kommet både røyklukt og store vannskader i butikken. Det er mulig vi må finne et nytt, midlertidig lokale frem til vi vet hva vi skal gjøre. Vi venter på en takstmann som kan si noe om hvor ille det er, om det lønner seg å reparere eller om vi må rive det, men det blir iallfall ikke revet før jul.
Synet som møtte Hoem da han dro til butikken i femtiden søndag morgen gjorde stort inntrykk på han.
- Det var veldig spesielt. Det var ganske trist å se at det skulle bli sånn ut av arbeidsplassen vår. Vi er jo avhengig av jobben. Vi får bare brette opp ermene, se fremover, og gjøre det beste ut av det, utdyper han.

- Vil påvirke omsetningen
Japan Photo ligger vegg i vegg med G. Nordbys Sykkelfabrikk A.S. Butikken har ikke fått noen fysiske skader verken på utsiden eller innsiden, men det lukter tydelig røyk.
Frode Aaberg (45), avdelingsleder på Japan photo i Kristiansand, er redd for at stor anleggsvirksomhet vil gå utover omsetningen deres.
- Det er klart at det vil gå utover omsetningen. Stor anleggsvirksomhet vil jo gjøre det vanskeligere for kundene å komme seg hit. Det vil jo bli et anleggsområde nedover gata i juletider noe som strengt tatt ikke er positivt i det hele tatt.
Aaberg forteller at det har vært lite kunder på butikken i dag på grunn av sperringene politiet har satt opp.
- Folk kommer kanskje heller til å dra ut til Sørlandsparken for der kommer man seg iallfall frem. Vi får bare prøve å se positivt på det, og satse på at det blir greit. Vi har tross alt vært veldig heldige, påpeker han.

[img151324_2RM]

- Går utover grønnsakene og frukten
Litt lenger ned i gata finner vi Mohamad Saeed (36), eier av Global matsenter i Henrik Wergelandsgate. Han frykter at all røyken kan føre til at de må kaste en god del frukt og grønnsaker.
- Dersom røyken ikke forsvinner blir vi nødt til å kaste en god del grønnsaker og frukt, avslutter han.