Sørnett

Savnet regnbuelorie:

Funnet

Regnbuelorien på Solsletta tirsdag ettermiddag
 Foto: Kristine Dolven (48)

Regnbuelorien på Solsletta tirsdag ettermiddag Foto: Kristine Dolven (48)

Omsider er den savnede regnbuelorien, som forsvant fra Dyreparken i Kristiansand tirsdag, tilbake i god behold. Nå berømmer de ansatte hjelpen fra byens innbyggere.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2024 kl 14:31

- Vi har gjennomført en helsesjekk på regnbuelorien, og alt virker til å være som det skal, noe vi er veldig glade for, sier Helene Axelsen (41).

Sent tirsdag kveld kunne dyreparken bekrefte at en av deres papegøyer, en australsk regnbuelori, hadde rømt fra parken. Herfra ble en leteaksjon satt i gang, og gjennom en oppfordring i Fædrelandsvennen, appellerte de Kristiansands innbyggere til å være på utkikk etter den eksotiske fuglen.

Funnet onsdag

Det var en lettet Axelsen, biolog i dyreparken, som forteller at regnbuelorien nå er trygt tilbake og i god behold. Regnbuelorien ble funnet i grim-området i morgentimene onsdag.

Hun forteller videre at selv om slike hendelser absolutt ikke skal skje, var hun glad det skjedde nå, og ikke tidligere i vår, hvor temperaturen var langt lavere.

- Regnbuelori lever i varmere strøk og vil ikke klare seg ute på vinteren, samtidig er det en veldig snill fugl så vi var ikke redde for at den ville skape trøbbel hvor enn den fløy.

Hvordan regnbuelorien kom seg ut er usikkert, men Axelsen sier de vil foreta en gjennomgang av huset for å kunne forhindre lignende hendelser senere.

- Vi vet ikke sikkert hvordan fuglen har kommet seg ut, men tror den har flydd ut gjennom hoveddøra til Jungelhuset når en gjest åpnet døra, sier hun.

Uventet besøk på Solsletta

En av de som fikk muligheten til å observere regnbuelorien på nært hold var Andreas Nygaard (48). Han forteller at hans samboer og biolog Kristine Dolven (48) hørte fuglelyder de vanligvis ikke hørte på Solsletta.

- Samboeren min skjønte raskt at disse lydene ikke var fra en fugl fra området, og da oppdaget vi papegøyen som satt i et tre like ved, forteller Nygaard.

Han forteller at de tok seg nærmere treet, og at dyreparken tok kontakt kort tid etter.

- Vi kom veldig nære innpå fuglen, og det var spesielt å se. Det er ikke hver dag man ser noe slikt, utdyper Nygaard.

Til slutt sier han at en gruppe måker fikk interesse for fuglen, og at dette kan ha bidratt til at fuglen fløy av gårde før dyreparken fikk mulighet til å hente den tilbake.

Berømmer kristiansandere

Axelsen forteller at tipslinjen nesten ikke har stått stille, og at de hyppig har mottatt meldinger om observasjoner fra privatpersoner. Hun forteller at responsen har vært utrolig og at de er veldig takknemlig for hjelpen, som har bidratt til regnbuelorien nå er trygt tilbake for alle de besøkende å se.

Nøkkelord