Sørnett

Gledens dans for alle

DANSER AV GLEDE: Rhina Shabi (19) og June Lysjø (18) ser frem til den store kvelden med et smil. Foto: Vibeke Høili Johansen

DANSER AV GLEDE: Rhina Shabi (19) og June Lysjø (18) ser frem til den store kvelden med et smil. Foto: Vibeke Høili Johansen

Elever ved Vågsbygd videregående skole fremfører i kveld dans med lyseffekter i Nupen- parken.

Publisert:

 

-  Det vi skal vise i kveld er veldig spesielt. Vi skal være ute ved fontenen, og publikum kan stå rundt i en ring. Vannet og kveldsskumringen vil nok gjøre at lyseffektene blir ganske fint å se på, sier danseren Rhina Shabi (19.)

Annerledes
-  Vi gleder oss. Det blir spennende å danse i vann, sier Rhina.

Jentene forteller at det er annerledes denne gangen fordi de blir sponset av Lenas minnefond. Det gjør at de kan ha en gratis danseforestilling som alle kan komme og se på.

-  Vi har flere dansefremvisninger. Noen har vi øvd lenge på, mens andre lærte vi raskt. Nå har vi jo hatt russetid også, så mye tid har gått til det i tillegg til dansingen, sier June Lysjø (18.)

Det er ikke første gangen danserne viser frem hva de kan, men det er første gang de er ute, og har gratiskonsert slik at det er mulig for at alle som vil, kan komme og se på.

De skal ha samme forestilling lørdag og søndag, og danse inn i nattens timer.

En drøm ble oppfylt
-  Lenas Minnefond støtter aktiviteter for ungdom. Hensikten deres er å sette i gang friske, sunne ungdommer, og gi dem en mulighet til for eksempel en spesiell danseopplevelse som dette, sier dansepedagog Sissil Jørgensen (40.)

Dansepedagog Reidar Sjøset (44,) sier at Minnefondet tok kontakt med rektoren på skolen.                              

[img41740_2RM]

 -  De muliggjorde drømmen vår om å ha danseforestilling i Nupen- parken.

Dansepedagog Karla Jung forteller at Nupen- parken er et utfordrende sted å være, og at det blir spennende.

Å ta vare på hverandre
Sørnett ringte Klara Sløgedal (55), som leder Lenas minnefond.

Pengene som ble gitt til danserne på Vågsbygd videregående er overskuddet som ble igjen etter minnekonserten 14. mai 2010 i Domkirken. Skolen var med i prosjektgruppa, og det ble bestemt at pengene skulle brukes på noe kulturelt og lokalt.

-  Jeg tror temaet som danserne har valg er det å ta vare på hverandre. Dette gjør de ved å formidle lys, glede og visuelle uttrykk for følelser. Dette er noe Lenas minnefond er opptatt av, og derfor ville vi sponse denne danseforestillingen, sier Klara.