Sørnett

Go-Ahead lanserer ny reiseklasse

Kristiansand stasjon. FOTO: Magnus Ytterbø

Kristiansand stasjon. FOTO: Magnus Ytterbø

Det er nå slutt på komfortvognene på Sørtoget, Go-Ahead lanserer nå den nye reiseklassen Ekstra.

Publisert:

Ekstra byr på et sete enten helt fremst eller bakerst i toget slik at man slipper gjennomgang av andre passasjerer som beveger seg rundt i toget. I tillegg tilbyr vi nytraktet kaffe og te samtidig som kundene vil ha tilgang til en snack bar der vi kan by på både noe søtt, salt og andre enkle mellommåltider, sier ansvarlig for produkt og kundeopplevelse Simen Lockert Rohde til Sørnett. 

Prisene vil variere

Prisene for Ekstra vil variere noe ut ifra når på døgnet man tar toget i tillegg til hvor tidlig ute man er med å bestille. På Go-Ahead tilbyr de også standardbillett, dyrefri, familie og reiseklassen hvile på nattoget og noen dagavganger. De som reiser på hvile vil ha de samme tilbud som de som reiser med Ekstra.

Man får også tilbud om et pledd hvis man vil sove så man unngår å bruke jakka som dyne. Annet enn navnet blir det et mer utvidet tilbud uten noe voldsomme utslag i pris, fortsetter Rohde. 

Prisene vil ligge på en hundrelapp i forskjell for studenter mens det vil være enda litt mindre forskjell for voksne siden prisen i utgangspunktet er høyere.

[img242930_2LM]

Allerede komfortabelt nok

En passasjer som Sørnett tok kontakt med mens hun ventet på toget uttalte at det for henne ikke ville være aktuelt å gå over til Ekstra selv med de nye godene.

- Togreisene jeg bruker å ta er bare på en time så da synes jeg det er helt greit med standardbillett, fortalte kvinnen som ønsket å være anonym.

På spørsmål om hun ville vurdert å bruke de ekstra kronene hvis hun skulle på en lenger togreise, for eksempel Kristiansand-Oslo, fortalte hun:

- Jeg synes allerede det er ganske komfortabelt å ta tog med standardbillett og savner ikke noe.