Sørnett

Gründer med overskudd

Annette Skeie Jakobsen (34) har gjort kometkarriere som gründer.

Publisert:

Annette Skeie Jakobsen (34) har gjort kometkarriere som gründer. I løpet av det siste halvåret har hun hentet hjem tre prestisjefulle nasjonale priser.

- Jeg er ikke spesielt tålmodig av meg. Når jeg først går i gang med noe så skjer ting fort, sier gründeren og ler.

Trygghetsalarm

Og fort har det gått. I januar 2011 etablerte hun SmartCare AS, et selskap som leverer trygghetsalarmer for kronisk syke. To år senere er hun en etablert, prisvinnende aktør på markedet, og en etterspurt foredragsholder.

- Tilbakemeldingen har vært overveldende, forteller hun.

Noen ganger kan det gå litt for fort. Hun var opprinnelig satt opp som ett av trekkplastrene på Agderkonferansen i Kilden onsdag 23. januar, men måtte melde avbud. I stedet blir det sendt et intervju med firebarnsmoren. Temaet er «Overskudd til å skape».

- Det å skape krever mye lidenskap. Det hjelper jo at en elsker det en holder på med. Jeg skulle snakke litt om det å skape, hvordan få rom i hverdagen til det i hverdagen. Jeg har hektiske arbeidsdager, men jobber aldri mellom 16-19, det er familietid, sier hun.

Tjenesten SmartCare leverer styres ved hjelp av en smarttelefon. Denne kobles opp i mot et varslingssystem, som gir beskjed til pårørende om du trenger hjelp og ikke er i stand til å varsle selv. SmartCare har per i dag to produkter som kobles opp mot denne, SmartCare Trygghetsalarm og DiabetesGuard.

Skeie Jakobsen har selv opplevd behovet for produktet. Ideen kom da hennes egen mann fikk diabetes type 1 i september 2010.

Økt omtale

Skeie Jakobsen forteller at prisene hun har fått den siste tiden har ført til økt oppmerksomhet, men at det ikke kan måles med pågangen hun har opplevd etter at hun ble en av kandidatene til «Årets gründerkvinne 2013» av Innovasjon Norge.

- Bedriften nyter godt av økt omtale i pressen. Alt fra de største tabloidene til radiokanaler og aviser jeg aldri har hørt om, forteller hun.

- Bare det å bli nevnt, og være med i finalen i en slik sammenheng, oppleves utrolig gøy. Det er mange som kunne vært nominert, men jeg ble valgt. Det er en stor ære, sier Annette Skeie Jakobsen.

Kan bli nytt produkt

Årets Gründerkvinne er en del av Innovasjon Norges nasjonale kvinnesatsing og entreprenørskapssatsing. Prisen er på en million kroner, og deles ut av Innovasjon Norge, i samarbeid med Nærings- og Handelsdepartementet. Et av kravene er at prispengene skal brukes til å utvikle eller gjennomføre et vekstprosjekt i bedriften.

Skulle Skeie Jakobsen og SmartCare vinne prisen, har hun planen klar.

- Ideen er klar, men den kan ikke røpes. Men det er til mobil, det er det vi kan her. Og det er et produkt som vil kunne redde liv – over hele verden, avslutter hun.