Sørnett

Gratis utlån av skøyter på Torvet i helgene

Skøytebanen Kompis. Foto: Petter Engnes

Skøytebanen Kompis. Foto: Petter Engnes

Kristiansand Ishockeyklubb og Fritidsetaten har sammen kommet opp med et tilbud som skal gi muligheten til å stå på skøyter for alle, uavhengig av økonomi.

Publisert:

Kristiansand Ishockeyklubb og Fritidsetaten sin BUA-ordningen har inngått et samarbeid som innebærer å tilby gratis utleie av skøyter hver lørdag og søndag fra klokken 12:00-16:00 frem til midten av mars.

Et samarbeid begge parter tjener på

Styremedlem i Kristiansand Ishockeyklubb, Øystein Liebermann, forklarer at klubben hadde et ønsket om å ha en stand nede ved skøytebanen Kompis, hvor de kunne drive med servicearbeid og profilering av klubben for å kunne rekruttere flere folk til klubben.

- Det viste seg at Fritidsetaten også hadde hatt et ønske om å få lov å få en ordning, enten ved Byhallen eller andre steder hvor de kunne plassere skøyter. De opplevde at det var mange som kom inn i byhallen og lurte på om det var mulig å låne skøyter. Vi hadde et ønsket om å tilby våre tjenester og fritidsetaten viste seg å ha et tilsvarende behov for å kunne serve med utlån av skøyter. Så da var det sjefen for parkvesenet som kom tilbake til oss før jul og lurte på om vi var interessert i et sånt samarbeid med fritidsetaten.

Videre forklarer Liebermann at i løpet de to ukene de har hatt dette prosjektet har etterspørselen økt. Første uken var tilbudet helt ukjent, men de klarte likevel å få lånt ut 26 skøytepar. Den andre uken sto de kun på lørdagen, grunnet dårlig vær, men klarte å få lånt ut 31 par skøyter i løpet av fire timer. Liebermann er optimistisk til helgen som nå kommer.

- Jeg er veldig spent på hvordan det blir nå til lørdag og søndag hvor det er meldt finere vær og forhåpentligvis folk er ferdig med å måke snø, da blir det nok enda flere.

Liebermann sier de har fått mye positiv respons for ordningen, både når det gjelder utleien av skøyter og når det gjelder muligheten til å kjøpe mat og drikke fra bua deres.

Gullbillett til Idda Arena

Liebermann forteller at klubben også deler ut "gullbilletter" til barna. En gullbillett innebærer at man kan komme opp på skøyter- og hockeyskolen deres på Idda Arena og prøve tilbudene deres gratis åtte ganger, for å se om det er noe de kunne tenke seg å drive med videre.

-  Jeg tror jeg har delt ut sånn i hvert fall 200 stykker, så håper vi at noen av disse vil komme opp og prøve seg på enten kunstløp eller hockey som en idrett fremover.

BUA: samarbeide treffer vår grunntanke

Anne Robstad Martinsson, ansvarlig for BUA Kristiansand Vest, er også veldig fornøyd med ordningen.

- Det syntes jeg er helt topp. Det er fint at vi får mulighet til å bruke skøytene der nede der de er. Det treffer noe av vår grunntanke, at utstyret kan knyttes opp mot noen som kan drive den sporten videre på en måte. Ungdommer kan komme på Kompis også kan noen lose de videre inn i et miljø med en sport de kan drive med videre.

Hun legger til at BUA-ordningen sin grunntanke består av tre ting: Få Barn og unge i aktivitet, få ned forbruket og at alle skal ha råd. - Sportsutstyr er dyrt, sier hun.

BUA-ordningen har funnet sted siden 2015 og Martinsson tror at flere får høre om det, selv om ordningen fortsatt er ukjent for mange.

- Når jeg er ute på foreldremøter og ute i klassene og forteller om ting og tang så pleier jeg å si det, men mange foreldre og lærere blir overrasket når de får høre om det, sier hun.

Kulturstyret bevilget nylig 800 000 kroner til BUA-ordningen i Kristiansand.

 

[faktaboks]

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand