Sørnett

– Greit med ett poeng

Espen Hoff var svært nære å sikre Start tre poeng mot Molde på tampen av kampen. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen.

Espen Hoff var svært nære å sikre Start tre poeng mot Molde på tampen av kampen. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen.

Start sikret ett poeng mot Molde på Sør Arena mandag kveld i en kamp som var preget av mye upresise pasninger fra hjemmelaget.

Publisert:

– Vi er rimelig fornøyd, selv om det er mye som må lukes vekk. Vi slår mange feilpasninger i dag, og det må bort før neste kamp, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Det ble en jevnspilt kamp på Sør Arena mandag. Molde kom best ut og dominerte totalt det første kvarteret av kampen. Utover i første omgang spilte Start seg mer inn i kampen, og etter 18 minutter kom Starts første store målsjanse. Rolf Daniel Vikstøl smalt ballen i stolpen og returen havnet hos Espen Hoff som satte ballen utenfor Moldes mål.

To mål før pause

Det så lenge ut som lagene skulle gå til pause på stillingen 0-0, men så smalt det rett før hvilen. Først spilte Matthias Vilhjalmsson vakkert gjennom Alejandro Castro som alene med keeper satte inn 1-0 til Start. Men den ledelsen skulle ikke vare lenge. Allerede to minutter etterpå kom det et innlegg fra Moldes venstreside som Start-keeper Håkon Opdal ikke klarte å holde. Ballen havnet hos Mattias Mostrøm som satte inn utligningen for Molde. Stillingen til pause var dermed 1-1.

Andre omgang utviklet seg til en jevn og sjansefattig batalje. Men det var Start som var nærmest tre poeng i kampen. Fem minutter før slutt satte Espen Hoff ballen i tverrliggeren, og Start var kun millimetere unna den avgjørende scoringen.

– Greit med ett poeng

Mons Ivar Mjelde var greit fornøyd med uavgjort, selv om han gjerne skulle sett at Hoffs skudd på tampen hadde gått i mål.

– Vi spiller mot det beste laget vi har spilt mot i år, så et poeng er greit. Vi har også to skudd i metallet og en heading som går like utenfor så det var små marginer som gjorde at vi ikke tok seieren i kveld, oppsummerer Mjelde.

Start-spiller Espen Hoff mener de var for upresise i dag og at det er ting å ta tak i frem mot neste kamp.

– Kampen bærer litt preg av at det er to lag som det har lugget litt for den siste tiden. Vi er for upresise i kontringsfasen og får ikke spilt så god angrepsfotball som vi ønsker. Vi må opp med presisjonen hvis vi skal få tre poeng mot Brann på torsdag, sier Hoff.

Molde fortsatt uten seier

Fjorårets seriemestere Molde står fortsatt uten seier i årets eliteserie, og ligger fortsatt sist i serien. Molde-trener Ole Gunnar Solskjær prøver allikevel å se det positive i mandagens kamp.

– Vi har dobbelt så mange poeng nå enn vi hadde før kampen. I dag tar vi et poeng mot et godt hjemmelag så vi må ta med oss det, sier Solskjær.

Solskjær sier de må finne en måte å komme seg gjennom lag som legger seg lavt mot de.

– Mange lag har nå en plan for hvordan de skal spille mot oss og legger seg veldig lavt. Utfordringen vår blir å finne en måte å bryte gjennom motstanderens forsvar på, forteller Solskjær.

Molde-spiller Magnus Wolff Eikrem forteller at det er tøft å ligge i bunnen av tabellen.

– Vi må bare fortsette å stå på og jobbe. Målene vil komme snart, sier Eikrem.