Sørnett

Hånes-drapet: Konen har tilstått

Politiet opplyste torsdag på sin pressekonferanse at konen (54) i Hånes-drapet har tilstått i avhør.

Publisert:

- Konen har i avhør erkjent at det var hun som drepte ektemannen sin, forteller  Terje Kaddeberg Skaar som er  sjef for Felles kriminalenhet ved Agder politidistrikt på politiets pressekonferanse torsdag.

Etter åtte måneder i varetekt har konen nå erkjent straffskyld. Både konen og sønnen til avdøde Mahmoud Mohammadi (63) har vært siktet i drapssaken. Siden konen nå har tilstått, er sønnen (35) ikke lenger siktet i saken. Da politiet ankom tomannsboligen på Hånes  26. februar, var kona og sønnen (35) til den drepte til stede. Begge ble deretter siktet for drap eller medvirkning til drap. Begge har tidligere nektet straffskyld. Tilståelsen hennes er i tråd med det øvrige bevisbildet som politiet sitter på.

- Politiet har ikke grunn til å tro at andre har medvirket til drapet, sier Kaddeberg Skaar.

Torsdag 7. april ble kona til fornærmede pågrepet og siktet for drapet på sin ektemann. Dagen etter ble hun varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Hun ble senere varetektsfengslet for fire nye uker – fram til fredag 3. juni. Kvinnen har vært i flere politiavhør og ble onsdag 25. mai avhørt i Stavanger etter eget initiativ, skriver Agder politi på sin hjemmeside.

- Avdøde har vært utsatt for omfattende slagskader mot hodet. Jeg ønsker ikke å være konkret i hvilke gjenstander som er brukt, men det er gjort beslag som blir nærmere kriminalteknisk undersøkt. Når det gjelder motivet for drapet ønsker jeg ikke å opplyse om noe rundt det nå, sier Kaddeberg Skaar.