Sørnett

Håper på ny sykkelfest

Tore Løvland Foto: Krister Kvinlaug

Tore Løvland Foto: Krister Kvinlaug

Tour of Norway kommer tilbake til Kristiansand. Arrangementskoordinator i Kristiansand kommune, Tore Løvland, tror det blir folkefest også i år.

Publisert:

Fjorårets utgave, Tour des fjords, har nå slått seg sammen med Tour of Norway. Tour of Norway er et sykkelritt med 6 etapper. Rittet starter i Rogaland 28. mai og arrangeres over seks dager. Kristiansand er mål i den tredje etappen 30. mai.

- I fjor var det tre folkefester langs Lund, Gimlekollen og Tresse. Dette kommer vi til å videreføre og lage en familiefest på de tre stedene, sier Løvland.

Tour of Norway er i Kristiansand på Kristi himmelfartsdag. Løvland mener dette gir muligheter for et enda større oppmøte

- Det var tilfeldig at det ble på Kristi himmelfartsdag, men vi er kjempeglade for at det ble denne dagen. Folk har fri og vi tror på at enda flere folk møter i år. Det er denne dagen vi hadde valgt.

 Løvland mener det er store fordeler at Kristiansand by får internasjonal oppmerksomhet.

- Det er stas for byens befolkning å få sett noen av verdens beste syklister og de beste lagene i verden. Kristiansand får en times direktesending til hundre land. Dette har stor verdi i markedsføringen av regionen og byen vår, sier Løvland.

Flere lokale deltagere

Det kan bli flere lokale deltagere i Tour of Norway. Kristoffer Halvorsen var tredjemann over mållinjen i fjor. Løvland tror lokal deltagelse kan bidra til ekstra interesse rundt arrangementet.

- Det er stort at det er lokale gutter som også er med på etapen. Kristoffer var veldig nær å vinne i fjor, hadde mållinjen vært 100 meter lenger fremme så hadde han mest sannsynlig vunnet. Vi ser fram til å se de lokale guttene kjempe mot resten av verden, sier han.

Løvland mener folk flest var positive til arrangementet i ettertid.

-Det var mye kritikk før arrangementet for at vi stengte veiene midt i rushen, men som prosjektleder fikk jeg ikke en eneste negativ tilbakemelding etter arrangementet. Det er jeg veldig glad for, sier avslutter.

Løvland håper Kristiansand blir med på Tour of Norway også i fremtiden.

-Planen til Tour of Norway er at de er tilbake til sørlandet og østlandet annethvert år. Det vil si at neste gang er i 2021. Så vil tiden vise om Kristiansand ønsker å ha målgang hver gang. Først skal årets arrangement gjennomføres, men vi satser på at det ikke er siste gang, avslutter Løvland.

Les også intervju med Kristoffer Halvorsen