Sørnett

Hauge tatt ut til landskamp

KLAR, FERDIG...: Benedicte Hauge skal delta for Norge i landskamp mot Sverige og Finland i Tampere til helgen. Foto: kif-friidrett.no

KLAR, FERDIG...: Benedicte Hauge skal delta for Norge i landskamp mot Sverige og Finland i Tampere til helgen. Foto: kif-friidrett.no

Benedicte Hauge skal løpe mot de beste utøverne i landskamp mot Sverige og Finland.

Publisert:

Lørdag starter den nordiske landskampen mellom Norge, Sverige og Finland med blant andre KIF-utøver Benedicte Hauge på laget.

- Det er alltid gøy å få slike beskjeder. Det er veldig god konkurranse, og jeg møter de samme personene når jeg er rundt i e-cupen, sier Benedicte Hauge.

Norgeseliten
Blant de 56 nordmennene friidrettsforbundet har tatt ut, skal Hauge delta i sin favorittøvelse, 400 meter, i tillegg til 4x300 meter stafett. Blant de 55 andre utøverne er Ezinne Okparaebo, Jaysuma Saidy Ndure og Christina Vukicevic. Men Hauge er ikke den eneste fra kristiansandsområdet på laget.

- Det er veldig gøy å treffe alle igjen. De fleste av oss har utviklet et godt vennskap, så slike turer er alltid noe å se frem til, sier 22-åringen.

Men det er ikke bare fryd og gammen som venter utøverne i Tampere. Banene er hundre meter lengre enn det de vanligvis er innendørs.

- Det betyr at vi må legge opp løpet annerledes og det kan bli utfordrene, sier Hauge.

Slet med pusten
Kristiansandsjenta har ladet opp til sesongen i Sør-Afrika, men på tirsdagens 400 meter i Wien slet hun med pusten.

- Jeg har slitt med astmaproblemer hele tiden jeg har vært her. De sterkeste medisinene mine står på dopinglista og vi har ikke sendt inn papirene ennå, så de ligger fortsatt hjemme, sier Hauge som har fått pusteproblemer om nettene og har måttet gå ut for å puste.

- Så fort jeg kommer hjem skal vi sende avgårde papirene, så dette ikke trenger å skje igjen, sier hun.