Sørnett

Hells Angels-venner får ikke skjenkebevilling

Foto: devilschoice.dk

Foto: devilschoice.dk

I over ett år har MC-klubben Devils Choice fra Farsund blitt nektet alkoholservering på sine arrangementer.

Publisert:

Sørlandets kommuner har samlet seg for å kjempe for felles regler.

I Farsund har MC-klubben Devils Choice hatt 10 år med skjenkebevilling til arrangementer. Så sa det plutselig stopp i April 2013. Lederen av klubben, Kjetil Nordvik, stiller seg helt uforståelig til at kommunen og politiet nå har sagt stopp.

-  Vi har jo hatt skjenkebevilling hvert eneste år i hele 10 år uten noe problemer, men nå får vi altså ikke lov. Eneste forklaringen som vi har fått fra kommunen er at klubben har et forhold til Hells Angels. Vi føler det er ren trakassering og at de har en personlig agenda mot oss.

Uproblematisk forhold

Nordvik ser ikke at forholdet med hans egen klubb og Hells Angels har så mye å si som kommunen og politiet skal ha det til.

- Offentligforvaltning har jo med å følge norske lover og regler. Vi har gode venner i Hells Angels og vi mener det ikke er problematisk og holde god kontakt med gode venner. Og når det kommer til den så kalte kriminaliteten politiet skal ha det til at Hells Angels utreder, så vet vi jo at dette bare er tull fordi politiet ikke klarer og dokumentere det.

Politihåndboken som skal bremse kriminalitetsutviklingen

Tidligere i år kom Politidirektoratet ut med en håndbok som skulle ha ett formål - få bukt med MC-kriminaliteten. Dette på grunnlag av at politiet i fjor hadde kommet frem til at det var over 300 klubbmedlemmer fra MC-klubber i landet, som var tilknyttet et kriminelt MC-miljø.

[img115244_2LS]

Lensmannen redd for lokalmiljøet

Lensmannen i Farsund kommune, Kåre Unhammer, bekrefter at grunnen til at Devils Choice MC-klubb ikke har fått skjenketillatelse de to siste årene, er fordi klubben har et vennskapsforhold til Hells Angels. Han kan fortelle Sørnett at disse søknadene ikke blir godkjent fordi han er redd at det kan føre til større kriminalitet i Farsund og at dette kan ødelegge for lokalmiljøet.

- Vi er skeptiske til den effekten som den klubben har på grunn av at de har en organisatorisk tilknytting til Hells Angels. Den tilhørigheten Hells Angels har, anser vi som kriminell og derfor er vi redd for hva en skjenkebevilling til Devils Choice kan påføre lokalbefolkningen.