Sørnett

Her forberedes årets julemat

Se video av hvordan pinnekjøtt og annen julemat blir laget hos Jens Eide Slakteri AS.

Publisert:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jNJwr03FHLM[/youtube]

Pinnekjøtt og julepølser er for mange en ufravikelig juletradisjon, og Jens Eide Slakteri AS er allerede i gang med forberedelsene. (se video over).

- Jeg tror nesten pinnekjøttet har gått forbi ribba. Jeg tror nok en hver familie har en pinnekjøttmiddag i jula eller i nyttårshelgen, sier Hans Eide, daglig leder.

På topp i desember

Hans Eide kan fortelle at det ikke går rolig for seg i desember måned.

- Vi har to topper her hos oss. Juli og desember. De to månedene utgjør til sammen 40 prosent av den totale årsomsetningen. Den mest hektiske uken er siste uken i jula. Da er det helt vannvittig her, forteller Eide.

Men de har ikke startet jula helt ennå.

- Det er klart at pinnekjøtt og ribbe selger nå, men sånn som sylte og annen julemat begynner vi i grunn aldri med å selge før 1. november. Vi synes det er litt tidlig å begynne jula i oktober, smiler Eide.

Tre generasjoner

Jens Eide Slakteri AS, som ligger i Lillesand, har sørget for julematen til flere egdinger i lang tid.

- Bedriften ble etablert i 1946, forteller Hans Eide, daglig leder.

Slakterbutikken er en familiebedrift, etablert av Hans Eides far, Jens Eide.

- Vi har to stykker her nå som er tredje generasjon, og jeg og min bror er andre generasjon, forteller Hans Eide.

Satser på sørvis og god kvalitet.

- Jeg tror vi blir oppfatta som en tradisjonell, god og gammel slakterbutikk, og det er jo det vi veldig gjerne vil være, uttrykker Eide fornøyd.

- Vi får veldig gode tilbakemeldinger, og det er jo det som gjør at vi kan overleve. Vi er jo ikke en bedrift som kan konkurrere med supermarkedenes svineribbe til 19 kroner og 90 øre. Vi satser heller på sørvis og god kvalitet, slik at folk vet hva de får, og at det de får er godt. Og det er folk villige til å betale for, forteller Eide.