Sørnett

Hjelper overgrepsofre på nett

Nettsiden skal bistå unge i kampen mot overgripere i hjemmet, både psykisk, fysisk og seksuelt.

Publisert:

Fredag morgen lanserte Ada Sofie Austegard, lederen i Stinesofies stiftelsen, nettsiden jegvilvite.no, en nettside om vold i familien. Nettsiden skal gjøre det enklere å melde i fra om seksuelle overgrep og vold i hjemmet.

 

- Det er dessverre mange barn der ute som opplever vold og overgrep og som ikke vet at det de blir utsatt for er ulovlig, forteller Austegard til NRK sørlandet.

 

Siden inneholder informasjon om overgrep der finner man lett forståelig informasjon om familievold, både psykisk og fysisk. Men det er også god informasjon om hva man skal gjøre dersom man er vitne til vold eller blir utsatt for seksuelle overgrep.

 

Det er også laget enkle tester om vold og overgrep, ofte stilte spørsmål, samtidig som det finnes instruksjoner om hvordan og hvem man kan ta kontakt med om man opplever slike ting.

 

- Vi må legge vekk mytene om at det er skadelig for barn å vite om hva som kan skje med barn. Vi lever i et samfunn der vi har nyheter på enhver kanal hele døgnet og der barn får se mange bilder. Hvis vi gjør dette på en grei og god måte og informerer de om hva som er lov og hva som ikke er lov, så er det ingen fare, avslutter hun til NRK sørlandet.